Uncategorized

Minnesvärda legender: Maya Angelou, Ruby Dee, Jimmy Scott

Av Assefa | 19 June, 2014

Under juni månad förlorade vi tre inflytelserika personer från det afroamerikanska samhället, varav alla tre hade starka band till Harlem. Jag talar för många när jag säger att jag är tacksam för den tiden de delat med oss här på jorden.

Maya Angelou avled den 28 maj vid en ålder av 86 år. Maya är för de flesta känd som den berömda författaren. Hon kom till New York som ung dansare och lämnade staden som den första svarta kvinnliga manusförfattaren. Maya återvände till staden i sina äldre dagar som poet, pedagog och nationell skatt.Jag hade förmånen att få vara Mayas granne, att få träffa och laga mat med henne under ett flertal tillfällen och jag kunde inte ha varit mer i vördnad för hennes livsglädje, elegans och kurage. Hennes arv är ett av de mest inflytelserika i den amerikanska kulturen. Hennes ord fungerar som en hymn för afroamerikaner och som en röst för modern feminism.

Skådespelerskan Ruby Dee avled den 11 juni vid en ålder av 91 år. Känd för sina roller i A Raisin in the Sun, Do the Right Thing, American Gangster och No Way Out.Ruby var uppvuxen i Harlem och förblev nära samhället under hela sin livstid. Ruby var inte endast en banbrytande prisbelönt skådespelerska utan även en vaksam medborgarrättskämpe och medverkade vid sidan av Martin Luther King Jr i Marschen till Washington för arbete och frihet 1963.

Den hyllade jazzsångaren Jimmy Scott avled den 12 juni vid en ålder av 88 år. Jimmy var känd för sin änglalika röst och sjöng tillsammans med stjärnor som Charlie Parker, Sarah Vaughan, Quincy Jones och Ray Charles. Vem kan glömma Jimmys återgivande av “Why Was I Born” under president Bill Clintons invigning? För två och ett halvt år sedan hade Ginny’s Supper Club nöjet att vara värd för en av Jimmys sista resor till New York. Det var en magisk uppsättning av föreställningar och visade att Jimmy även i äldre dagar kunde överträffa musikvärlden med sin glada anda och generösa själ.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger