Uncategorized

HEAF Learing for Social Impact Course studenter på besök i Sverige

Av Assefa | 4 September, 2014

I maj månad tillbringade en grupp studenter från Harlem Educational Activities Fund (HEAF) en eftermiddag med mig på Ginnys Supper Club för att lära sig om svensk mat och kultur. Diskussionen och matlagningen var en förberedelse för studenternas resa till Stockholm som är en del av HEAF Learning for Social Impact cultural läskunnighets kurs. Jag träffade Jadira Mora, HEAF Program Coordinator för College Quest nyligen, för att höra om studenternas äventyr i mitt hemland.

På en cykeltur i Haga Parken Photo courtesy of HEAF

 Studenterna började sin resa med en uppfriskande cykeltur i Haga parken. De fick se området som de flesta skandinaver gör – med cykel. Andra höjdpunkter under resans gång var bland annat en rundtur i Stockholms stadshus, en fascinerande lektion i historian om svensk musik, ett besök på det svenska Naturvårdsverket, och ett möte med King Entertainment, skaparna av Candy Crush Saga. Dessutom hade studenterna en diskussion med Stockholms Handelskammare Skiljedomsinstitut över ett traditionell svensk fika. HEAF studenterna träffade också barn i sin egen ålder för att jämföra personliga erfarenheter, och såg sedan den första VM-matchen som anordnades av Ortens Favoriter, en ungdomsorganisation i förortern. Jag önskar att jag kunde varit där!

En traditionell svensk fika med Stockholms Handelskammare Skiljedomsinstitut.Photo courtesy of HEAF

Jadira hade genomgångar med studenterna varje kväll så att de kunde diskutera sina erfarenheter av dagen. Eleverna stod inför en hel del kulturkrockar, och var förvånade över att stöta på en annan typ av mångfald i Sverige. Det visade sig att i Sverige så handlar mångfald ofta om olika nationaliteter medan i USA är det mer grundat på olika hudfärger.

Naturligtvis fick HEAF eleverna en grundlig genomgång av det svenska köket. De åt köttbullar som liknar de som jag lagade tillsammans med dem tidigare. De åt en hel del fisk, och smakade även Gubbröra, som är en traditionell svensk maträtt gjord på ansjovis. Eleverna blev förvånade över de stora portionsstorlekarna på svenska restauranger och de blev väldigt förtjusta av svensk choklad. (Vi har ju ändå det bästa godiset!)

Det var fantastiskt att få höra om studenternas resa, och det var en ära att få arbeta med dem i förväg för att diskutera min erfarenhet av Sverige och min uppväxt. Jag hoppas att få träffa min HEAF vänner snart igen.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger