Uncategorized

7 saker du inte visste om Ernest Hemingways dryckvanor

Av Chantal Martineau | 21 November, 2012

Foto: Codex99
Hemingways legend har lett till en mytologi kring honom, inklusive några missuppfattningar om hans kärlek till drickandet.

Du kanske har hört: Ernest Hemingway drack en eller två drinkar. I själva verket gillade den ikoniska författaren sina drinkar så mycket att annan författare, Philip Greene, blev inspirerad och skrev boken ”To Have and Have Another”, en bok om Hemingways dryckvanor och supande vilket slingrar in sig i hans verk. När Greene inte läser eller diskutera Hemingway, är han stationerad vid Pentagon, och arbetar som en trademark advokat för marinkåren. En långtids Hemingway expert, blev han intresserad av drinkar medan han forskade hans förfäder i New Orleans, inklusive en Antoine Amédée Peychaud, en apotekare som uppfann Peychaud´s Bitters. Så småningom, blev Greene en medgrundare för The Museum of the American Cocktail. Hans bok svarar bland annat den brännande frågan: var pappa verkligen en alkoholist som han ryktades till att vara?

Hemingway var väldigt intresserad av att dricka, men han avstod från det när han skrev.

Då han frågas i en intervju om ryktena om att han tar med sig en kanna martini till jobbet varje morgon var sant, svarade han, ”Herre Gud! Har du någonsin hört talas om någon som drack medan de arbetade? Du tänker på Faulkner. Han gör det ibland – och jag kan berätta rätt i mitten av en sida då han har haft sin första drink. Dessutom vem skulle blanda mer än en martini åt gången? ”

Mojito var inte Hemingways favoritdrink

Hemingway bodde i Havanna och kanske drack mojitos, men anslutning till författaren kan troligen spåras till marknadsförings insatser av La Bodeguita del Medio. En handskriven inskription som påstås vara skriven av Hemingway på väggen av den nu berömda baren, där han erkänner sin kärlek för cocktailen är sannerligen en förfalskning, säger Greene, som konsulterade med en handskrift expert. Som en diabetiker, tog pappa de flesta av sina drycker (inklusive absint och dubbla daiquiris) utan socker. Så söta mojitos var inte riktigt hans smak.

Hemingway hade flera cocktailar drinkar som han tyckte om, men hans favorit var en Dry Martini

Författaren “tänkte globalt … drack lokalt” berättar Greene. Hans karaktärer drack ofta de drinkar som han själv drack i de städer han befann sig i medan han skrev. Men martinis var en konstant och varje verkade torrare än den förra. I ”Across the River and Into the Trees”, beställer överste Richard Cantwell en Montgomery Martini: 15 delar gin och en del vermouth. I ” Farewell to Arms” så sippar Fredric Henry på martinis och säger ”jag har aldrig smakat något so coolt och rent. De fick mig att känna mig civiliserad.”

Hemingway kanske gillade sina martinis torra som ben, men han älskade vermouth

Medan han återhämtade sig från sina skador under första världskriget, bad han sina vänner att smuggla flaskor av vermouth till hans sjukhusrum, skriver Greene. Låter det bekant? I A Farewell to Arms gjorde huvudperson samma sak: ”jag kallade efter dörrvakten och sa till honom på italienska att hämta mig en flaska Cinzano från vin butiken, en flaska av Chianti och kvällstidningen.” En av hans favorit drinkar som han drack på sin båt Pilar var en Vermouth Panache, en blandning a söt och torr vermouth med Angostura Bitter.

Hemingway gillade sina drycker iskalla

I ett brev som han skrev till sin förläggare, beskrev han hur han skapade is i tennisbolls burkar för att mixa martinis, och att han var känd för att inte bara frysa sina cocktail glas utan även spanska cocktail lökar som höll hans drinkar kalla. Han skröt om att denna metod skapade ”den kallaste martinin i världen” och beskrevs som ”så kall att du inte kan hålla den i din hand, då den fastnar i fingrarna.”

Hemingway uppfann inte Bloody Mary

Det finns många historier om ursprunget till Bloody Mary. En sådan legenden berättar att denna drink först serverades till Hemingway i Paris. Enligt berättelsen, så hade hans läkare förbjudit honom från att dricka alkohol vilket han lovade sin fru Mary att han inte skulle dricka. En bartender på Ritz blandade en vodka med tomat juice drink åt honom, fylld med sprit som inte kunde upptäckas, tack vare de andra starka ingredienserna. Så kom namnet till tack vare hans fru. Ett antal källor har avslöjat denna myt.

Hemingway reste mycket, men satt mest på en barstol då han var hemma

Från hans erfarenhet i första världskriget och den förlorade generationen i Paris, till safarin i Afrika och fiske vid Golfströmmen, från att täcka det spanska inbördeskriget och andra världskriget, till at jaga efter tyska U-båtar utanför den kubanska kusten, var Hemingways liv en full av äventyr, påminner Greene oss. “Skit i kyrkor, offentliga byggnader eller torgar” pappa sa en gång. “Om du vill veta om en kultur, tillbringa en natt i barerna.”

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger