New YorkTips

Tips i New York: Coney Island

Av Sofie Lundberg | 11 April, 2013

Planer på att åka till New York i sommar? Efter några dagar av intensiv shopping och promenerande upp och ner för avenyerna i sommarvärmen kan det vara skönt att komma iväg från stan en dag. Bort från höghusen och det höga tempot, och ut till stranden och havet.

Coney Island ligger bara några tunnelbanestationer bort från Manhattan med F-tåget. Det gamla tivolit som man har sett i många filmer och TV-serier står kvar på boardwalken och är öppet för allmänheten de flesta dagar under sommaren. Stranden sträcker sig kilometerlång och längs den finner man en mängd caféer och restauranger.

En av de mest kända restaurangerna längs boardwalken är Nathan’s Famous som har serverat korv med bröd i alla möjliga former sedan 1916.  Varje år på nationaldagen, den 4:e juli, hålls en stor korvätartävling här, ett event som brukar locka dit ungefär 40 000 åskådare och över en miljon tittare live via TV.

Stranden nedanför tivolit blir snabbt full och man får se till att vara där i tid om man vill ha en bra plats. Vattnet är långgrunt och varmt redan i början på juni. Själva stranden kan ibland vara lite smutsig och vattnet likaså. Under flera årtionden var området övergivet och lämnat att förfalla, innan man under 90-talet började rusta upp det igen. Även om mycket har blivit bra finns finns det fortfarande en hel del jobb kvar att göra. Men man kommer inte till Coney Island för en paradisupplevelse i form av sol och bad. Man kommer hit för att uppleva den genuint amerikanska kultur som vittnar om en svunnen tid, när Coney Island blomstrade och var sitt eget lilla paradis, några kilometer från Manhattan.

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger