MarcusTips

Tips från Marcus: Testa din fisk

Av Marcus Samuelsson | 27 March, 2013

Under min uppväxt på västkusten brukade hela familjen åka till vårt landställe i Smögen där min far och jag fiskade i timmar varje morgon. Oavsett storlek på fångsten delades den alltid upp på samma sätt: en tredjedel såldes, en tredjedel gavs bort till vänner och familj, och en tredjedel rökte vi för eget bruk. Jag hade turen att alltid ha tillgång till den bästa laxen, sillen och makrillen, så att få nyfångad fisk var en självklarhet. När jag nu bor i New York måste jag däremot förlita mig på en bra fiskhandlare och några enkla tips som jag använder mig av för att veta om fisken verkligen är färsk.

Tips #1: Titta på ögonen på fisken. Hos en hel färsk fisk ska ögonen vara helt och hållet klara. Om de är gråaktiga är fisken gammal.

Tips #2: Färsk fisk har ett fast kött. Tryck lätt på fisken och om köttet känns resistent är det färskt. Om det däremot känns gummiliknande är fisken inte lika ny.

 

Tips #3: Köp alltid fisk som luktar friskt av hav och använd fisken inom två dagar. Alternativt kan du paketera in den ordentligt och frysa, inte längre än i 4 veckor.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger