Tips

Rabarberlemonad med gin

Av Kendall Kish | 17 May, 2013

Ingenting slår en afterwork när det är fint väder och man kan sitta på en uteservering och njuta av en drink eller två.. eller tre (vem räknar?). Men när man får en cocktail gjord på säsongsråvaror blir det så mycket godare. Denna rabarberlemonad är uppfriskande och precis vad man behöver en härlig våreftermiddag.

Såhär gör du: 

7 dl//vatten
1 l//hackad färsk rabarber
2 dl socker
2 st 7 cm långa remsor av citronskal
3 kvistar färsk mynta
2,5 dl färskpressad citronjuice
5 dl bubbelvatten
2 dl gin

Blanda vatten, rabarber, socker, citronskal och mynta i en kastrull. Låt blandningen koka upp, sänk värmen, täck med lock och låt sjuda i ca 20 minuter. Låt rabarbermixen svalna, sila sedan med finmaskigt durkslag över en tillbringare. Pressa ner på de fasta ingredienserna för att få ut så mycket smak som möjligt innan du slänger iväg dem. Blanda i citronjuice, bubbelvatten och gin. Servera med is, garnera med en kvist mynta.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger