MarcusTips

Marcus tips: Testa ditt kött

Av Marcus Samuelsson | 2 April, 2013

Illustration: Luciano Magrini

Jag har turen att bo i en lägenhet med en hyfsat stor terrass här i New York, och det är perfekt eftersom jag älskar att grilla. Allra bäst tycker jag om att grilla en riktigt saftig köttbit. Och medan vissa förlitar sig på termometern för att vara säkra på att köttet når precis rätt temperatur använder jag mig av det allra bästa redskapet jag har – min hand. Kolla på illustrationen ovan och följ instruktionerna här nedanför för att se hur du kan använda din hand för att testa ditt kött.

1. Tryck försiktigt på köttets yta med ditt finger.

2. Håll den andra handen avslappnad och tryck på olika delar av den för att jämföra med stekgraden på din stek. Till exempel:

3. Vill du ha din köttbit blodig? Det ska kännas som området mellan tumme och pekfinger.

4. Vill du ha din köttbit medium rare? Det ska kännas som den köttiga delen på nedre delen av tummen.

5. Vill du ha din köttbit medium? Det ska kännas som den fasta delen mellan tumme och handflata.

6. Vill du ha din köttbit genomstekt? Det ska kännas så fast som utsidan av benet i tummen.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger