Tips

Hur man steker ett ägg

Av Christopher Stewart | 17 May, 2013

Ibland är det enklaste det allra svåraste. Jag vet att jag inte är den enda som har upplevt otaliga morgnar då gulan går sönder, vitan blir rinnig och det bränns vid i pannan. Ja, jag pratar om ägg. Ett stekt ägg är en av de små skatterna i världen och om man gör det på rätt sätt kan det vara underbart till frukost eller tillsammans med en pasta.

Dessa tre enkla steg kommer göra dina frukostägg imorgon helt perfekta:

Stekpannan:
Den rätta stekpannan kommer hjälpa dig i tillagandet av det perfekta ägget. Helst ska du använda dig av en teflonpanna där maten inte fastnar. Det gör att ägget tillagas jämt och enkelt glider överpå tallriken. En välkryddad gjutjärnspanna fungerar också väldigt bra. Om du bara har stekpannor i rostfritt stål kan du prova att lägga i lite extra smör så att äggen inte fastnar och går sönder. Sätt panna på mediumvärme och se till att pannan är riktigt varm innan du lägger på äggen.

Att steka i:
Vilket fett man ska använda sig av? Ägg älskar fett. Vilket fett som helst kan användas när man steker ett ägg. Smör är alltid välkommet men även olivolja fungerar utmärkt. Vill du göra äggen extra goda kan du använda ankfett.

Krydda till det:
När du sakta sänker temperaturen i pannan med ägget i är det viktigt att du inte rör någonting. Ägg gillar inte att man rör på dem. Låt dina ägg tillagas ordentligt. Du kommer veta att ägget är klart när vitan är helt fast och inte längre genomskinlig. När kanterna viker sig lite är ditt ägg färdig att avnjutas. Krydda mef salt och peppar, och ät tillsammans med din favoriträtt.

Mer om: ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger