Tips

Hur Du Kan Tillaga Din Julskinka

Av Jess Kapadia | 22 December, 2012

Julskinka! Har du tänkt på en stor bit rosa kött, brynt på utsidan, proppad med ananas ringar, kryddnejlika och maraschino körsbär? Usch. Detta är allvarligare än vi trodde. Definitivt tillaga skinka till jul – inte bara för att det är tradition, det är en saltig, svårtuggad fläsk godhet som bara ber om en förändring. Så här är några idéer.

foto: jules:stonesoup on Flickr

Frukt

Marmelad
Mango sylt
Röda vinbär sylt
Björnbärssylt

Senap

Kryddig kinesisk senap
Pepparrot senap
Habanero senap
Öl senap

Söt

Bovete-honung (den har en nöt lik smak)
Rökt socker (lägger till en söt, bacon-kola smak som bara tigger om mer gris)

Sprit

Bourbon
Vitt vin
IPA
Rom (kom igen, rom skinka).

Använd dessa ingredienser strategiskt för att göra en riktigt läcker skinka samtidigt som du kombinera två ingredienser, tre om du vill blanda in lite farinsocker. Tänk på detta: björnbär-bourbon skinka. Röd vinbär och Riesling skinka. Bovete-honung-öl senap skinka. Kinesisk mango senap skinka. Habanero marmelad skinka.

Vi bör notera, att dessa improviserade glasyrer bör brännas lite med gas brännare före servering för en ytterligare knaprig, karamelliserad effekt.

Om du absolut måste proppa dem med något, bara för att det är jul, så gör något snyggare och mer funktionell än en fruktsallad. Skala cirka 20 vitlöksklyftor och trä 8 cm långa stjälkar av rosmarin eller tandpetare genom dem in i ytan på skinkan. Grädda enligt anvisningar och ta sedan bort vitlöken, mosa halva klyftor med din potatis och gnid den andra hälften på brödet för din bruschetta. Kom ihåg: att det är inte ett party utan bruschetta. Eller rom skinka.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger