ResaTips

De bästa restaurangerna i Miami

Av Marcussamuelsson.se | 9 May, 2013

Foto: Piutus på Flickr

Miami är en bubblande gryta av olika kulturer och nationaliteter.  Från Haiti till Italien – den här staden har lite av varje. Även om det finns en mängd bra restauranger i staden är dessa mina fem bästa:

1. Tap Tap: Den här restaurangen serverar den bästa haitiska maten i stan. Prova lanbi pike nan ji sitwon, en kryddigt marinerad snäckskaldjur som är stället specialitet. Haitisk mat är full av hetta så var försiktigt med rätten pwason qwosel, en pocherad hel fisk serverad med en limesås som är otroligt kryddig.

2. Sra. Martinez: I Miamis populära designdistrict ligger Sra. Martinez som öppnades av prisbelönta kocken Michelle Bernstein, vars andra restaurang Michy’s verkligen har satt Miami på den gastronomiska kartan. Restaurangen ligger i ett gammalt postkontor som nu har omvandlats till en romantisk miljö med inredning som går i läder och mjukt ljus. Michelles latinska bakgrund sätter en exklusiv twist på traditionella maträtter. Sötbröd serveras med kladdiga apelsiner, soja och salladslök och menyn dansar mellan rätter som rostad benmärg, bläckfiskbläcksrisotto och klassiska räkor ”a la plancha”.

3. Fifi’s Seafood Restaurant: För spektakulär latinsk fusion ska du ta dig till Fifi’s. Börja med blå krabba med ponzu-sås och beställ sedan dagens fångst. Du kommer inte smaka fisk som är fräschare!

4. Versailles Restaurant: Du kan inte besöka Miami utan att äta kubanskt. Versailles serverar kubanska klassiker värdiga franska kungligheter. Plantains, kokbananer, är ett måste och lämna inte restaurangen utan att ha smakat ropa vieja , en slags karibisk pytt-i-pannas gjord på kött i tomatsås.

5. Scarpetta: Scott Conant är ett känt namn i italiensk matlagsningskonst. På Scarpetta serverar han modern italiensk mat med traditionell rustik och kvalitet. Contant använder nästan uteslutande lokala och säsongbaserade ingredienser i sin mat. Till exempel låter tomat- och basilikapastan som en enkel rätt, men eftersom den tillagas med de bästa av ingredienser tas den till en helt ny smaknivå.

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger