American TableTips

Cocktail Hour på American Table

Av Sofie Lundberg | 20 March, 2013

En Bourbon Negroni från Red Rooster

En riktigt välkomponerad drink kan kännas som en liten bit av himmelriket efter en lång arbetsdag. På senare tid har man kunnat se en trend i att restauranger och barer öppnar specialiserade cocktailbarer, där konsten att blanda en perfekt cocktail blir ett prestigefyllt hantverk.

Men fenomenet cocktail är inte nytt. Den första kända drinken, martini, har spårats ända bak till 1862 då en hotellägare gjorde den välkända blandningen av vermouth och gin till en resande guldgrävare på väg till staden Martinez – därav namnet. Några år senare blev cocktailen starkt etablerad då det under alkoholförbudet i USA endast fanns så undermålig sprit att få tag i att det krävdes juicer och andra tillbehör för att få spriten drickbar.

Idag kan du beställa en drink nästan överallt, men det finns vissa ställen som lägger mer kärlek i hantverket än andra. Om du åker till New York måste du ta en drink i den berömda Bemelmans Bar på The Carlyle Hotel. De serverar vintagecocktails i en vacker tidsenlig miljö, och baren är dessutom perfekt att spana kändisar på – sist jag var där såg jag både paret Beckham och Samuel L Jackson. Självklart får du inte heller missa att komma upp till Harlem och Red Rooster, där du kan njuta av en stor variation av drinkar och god mat i en riktigt genuin New York-atmosfär.

Foto: Lindsay Hunt

Vill du slippa åka till andra sidan Atlanten kan du alltid komma förbi oss på American Table här i Stockholm. Varje torsdag och fredag mellan 16-18 har vi Cocktail Hour i baren. Kom hit med vänner eller kollegor och njut av fantastiskt goda cocktails i kombination med skön musik och en avslappnad miljö.

Cocktail Hour: Bra priser i baren 
Cocktail 98
Ett glas skumpa 98
Burger & Beer 225

American Table ligger i Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35 i Stockholm. 

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger