Tips

5 smakhöjare till pasta

Av Marcussamuelsson.se | 9 May, 2013

Foto: Lindsay Hunt

Att koka vatten, lägga i pastan och hälla på din gamla vanliga pastasås kan bli rätt repetitivt och tråkigt efter ett tag. Krydda ditt pastaliv med de här fem smakhöjarna. Och tänk på att pasta smakar gott kallt också. Det som blir över passar utmärkt till picknick dagen efter. 

1. Sparris och bacon: Våren har kommit och det innebär att det färsk sparris blir populärt igen. Efter att du ugnsrostat sparrisen i ugnen blandar du den med din favoritpasta och smular knaperstekt bacon på toppen. Olivolja och en hård ost, som en Grana Padano, avslutar denna goda pastarätt.

2. Citronskal och persilja: Lite rivet citronskal och hackad färsk persilja kan ta tråkig pasta en lång väg och göra en intressant middag som känns både fräsch och lätt. Prova tillsammans med korkskruvspasta så att du får upp bitar av det goda gröngula i varje munsbit.

3. Salladslök och Parmesan: Ost är ett klassiskt tillbehör till pasta men varför inte addera en extra liten kick? Salladslöken gör rätten både grön och mer smakrik, och tillsammans med smält Parmesan omvandlas en vanlig pastakväll till en resa till Italien

4. Senap och ströbröd: Senap med pasta? Tänk utanför ramarna och gör en gratäng tillsammans med bandpasta, ricottaost och ett lager av krispigt ströbröd på toppen. Blanda ströbrödet med senap för att få lite extra smak.

5. Rostad paprika och olivolja: Med både rökig och söt smak passar rostade paprikor perfekt till pasta. Täck pastan med en god olivolja, lite pecorino och rostad paprika, och servera. För att göra det lite mer matigt passar italienska korvar utmärkt till.

Dessa enkla smakkombinationer gör att en pastakväll hemma plötsligt kan bli mycket mer intressant. Vad är dina favorittillbehör till pasta?

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger