Tips

10 Sätt Världen Äter Efter Att Ha Festat Hela Natten

Av Emily Saladino | 31 December, 2012

I Berlin kan turkiska köfte och currywurst avsluta en lång natt på klubben.

Alla globala huvudstäder med klubbverksamhet har dem – de älskade lokala ställena som har en plats att koppla av och tanka på efter en lång natt (slash morgon) på dansgolvet. Från anknudlar till turkiska köfte, här är en guide om vad man ska äta – och var man ska äta det – i världens bästa städer och dess nattliv.

1. Moskva
Att festa i Moskva är, liksom många saker ryska och inget att skratta åt. Men efter klubben, är det komfort mat som gäller för moskoviterna. Georgiska köket är enormt (om oväntat) populär och Khachapuri kafé serverar rejäla rätter som khinkali dumplings och khachpuri, fylld mjukt bröd med sur suluguni ost, på tre platser i staden.

2. Dubai
I en stadsstat som är rik med internationella matkedjor (ja, det finns en Pizza Hut i Dubai Mall), kan en makrnad i Mellanöstern vara konstigt svår att hitta. Det är just därför Levantine tillsammans med Zaroob är så populär. Den andra delen? Det 24-timmars kök, som återupplivar de fest glada med shwarma, tunnbröd och färskpressad tropiska juicer på Tony Sheikh Zayed Road.

3. Bangkok
Ofta varierar det otroliga nattlivet i Bangkok i skuggan av krassliga Soi Cowboy, från college fester på RCA till vackra klubbar fyllda med vackra människor på Sukhumvit Soi 11. Det bästa sättet att avsluta varje kväll är en resa till Sukhumvit Soi 38 Night Market, där det säljer lokala delikatesser som anknudlar och Khao Niao Mamuang, ett mango klibbigt ris i söt kokos sås.

4. Berlin
I den “fattiga men sexiga” huvudstaden för de coola, börjar Europas bästa dans festerna nattligt. Currywursten är så populär att den har ett eget museum, och är en nattlig förnöjare både i historiska Konnokpes Imbiss i Eberswalder Strasse U-Bahn station, och vid utomhus serveringen vid Curry 36 i Kreuzberg. Och über-hippa “Kreuzkölln” nattklubbsbesökare i den en gång avlägsna långt västra stadsdelarna går till Gel GOR Inegol Köftece för turkiska köfte, eller kryddiga köttbullar.

5. Tel Aviv
Hem till den typ av pulserande nattliv och vackra medborgare som gör att du vill köra iväg och gå med i armén, går Tel Aviv festarna ut runt midnatt. Den lokala platsen Karnaf serverar grillade wraps fram till 04:00, men många föredrar Dinern Moses som har en typisk “amerikansk stil” , där hamburgare är toppad med husets kryddor och serveras till “happy hour” priser varje natt efter midnatt.

6. Rio de Janeiro
Som att spela fotboll, och baddräktmodellering är festande något som Cariocas tenderar att göra mycket bra. Festerna börjar tidigt och går sent in till natten, vilket gör sena, snabbmats marknaden till den klassiska brasilianska böngrytan feijoadan allt viktigare. Lyckligtvis har Botequim Informal platser runt hela staden, och stänger inte butiken tills den sista högklackade besökaren har lämnat byggnaden.

7. St Tropez
De bästa av de glamorösa europeiska nattliven, kan St Tropez ha fallit offer för sin egen popularitet i slutet av 90-talet, men har sedan återgått till sig själv. Restaurang Le B. på Byblos Hotel, en av favorit miljardär pojkklubben sedan 1967, serverar utsvultna nattklubbsbesökare elegant sena rätter som tonfisk med gåslever med utsikt över yacht-och modell-rika vatten vid den franska Rivieran.

8. Miami
Rytmen på South Beach nattklubb scen är en värld i sig. Så ta på dig en vit kavaj, festa på Washington Ave. till 4 eller 5 på morgonen och sedan njut med en solbränd, berusad publik på den 24-timmars öppna Davids Café på Collins Ave. Där serverar de några av deras berömda rätter i 35 år, som kubansk-amerikanska favoriter medianoche, tostones och livsbejakande Cafecito.

9. Hong Kong
Kryllar av rika och ambitiösa professionella, är Hongkongs dunkande, ”endast medlemmar” klubbar bra ställen att spendera pengar och arbeta upp en aptit. Lyckligtvis, serverar lokala kedjan Tsui Wah kinesiska komfort mat som jätteräkor med stekta nudlar hela natten, varje natt för en bråkdel av vad du just betalat för i flaskservice. Missa inte Tsui Wah tag på fransk toast, där krispiga bullar är stekta och toppade med smör och kondenserad mjölk.

10. Las Vegas
Syndarnas Stad är knappast känd för sin bedömning. Men en av de hetaste sena middagsscenerna är den så kallade “hemliga pizzan” på The Cosmopolitan. Undangömt i en omärkt tredje våningskorridor, är det namnlösa stället en plats där de säljer en bit pizza för $ 4,75 – och koppar förpackad med vin för $6 – till en lång rad av glupska nattklubbsbesökare och restaurang personal.

 

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger