MarcusResa

Lyckliga misstag

Av Assefa | 2 September, 2015

Som ung kock var en av de saker jag lärde mig tidigt att uppskatta processen. Varje uppgift behöver inte bli perfekt, varje jobb behöver inte vara felfritt och ofta kommer de bästa resultaten från en kamp. Livet är en kombination av lyckliga misslyckanden som leder oss dit vi är idag. Huruvida någonting nytt och fantastiskt blir resultatet av ett misslyckande, är som en smakkombination som egentligen inte skulle fungera på papper blir levande på skeden (chili-täckt gravad lax!) eller att lära sig något nytt från ett misstag (foie gras granache!) Jag kan inte komma på en bättre lektion än det.

Många människor är just nu i professionella- eller utbildningsövergångar. Det är den mest hektiska tiden för de som är aktiva i jobbsökande, gymnasieansökningar, ansökning till högskoleutbildningar och till att göra entré till arbetslivet. Påminn dig själv att även ett misslyckande kan öppna en ny dörr och hitta alltid det positiva i en dålig situation.

För att förtjäna framgång behöver man arbeta hårt, men mycket har med tur att göra. Matlagning var inte min första kärlek, det var fotboll. Det blev inte som jag hade tänkt i min fotbollskarriär så jag satsade på det jag var näst bäst på, matlagning. Som barn hade jag lagat mat i min mormors kök. Intresset har alltid funnits och växte fram allt mer när jag insåg att bli ett fotbollsproffs inte längre var ett alternativ. Samma hårda arbete och fokus som jag lärt mig på fotbollsplanen la jag på min matlagning som i sin tur gav mig ett stipendium till en matlagningsskola och så småningom också en biljett till USA.  När jag var ung hade jag aldrig tänkt mig att kock yrket skulle bli min karriär, men tack och lov så har det tagit mig långt.

Utforska din sekundära talang

Vi är i en tid där många människor arbetar med det de vill göra allra mest. Allt från att arbeta som läkare, matbloggare, kock, lärare, reseledare eller revisor. Ibland är det som är bäst för dig inte alltid det uppenbara, så var inte rädd att misslyckas den första gången, det kan ge dig det fokuset du behöver inför nästa gång. Misslyckandet kan leda till ditt bästa misstag.

Acceptera dina svagheter

Vi kan inte vara bäst på allt vi gör. En del av lärandet är att kunna starta från någonstans och att därifrån förbättra sig. Sätta mål och arbeta baklänges, undersöka varje steg av processen som kan hjälpa dig att lyckas nå ditt mål.

Fira dina styrkor - Oavsett hur okonventionella de är

Ibland hittar du även dessa talanger överraskande för dig – det är när du verkligen träffat guld (struck gold). Medan vissa människor kan vara bra på beräkningar och mätningar, kan andra vara bra på att hjälpa andra, fixa fester eller förstå politik. Det fina är att vi behöver en läkare lika mycket som vi behöver lärare, som vi behöver diskmaskiner.

Anta ingenting

Det gäller för de flesta situationer, varje dag. Om du inte antar någonting och förbereder dig därefter, kommer du sällan bli besviken och du kommer alltid vara bredd på att bekämpa ett misslyckande eller en oväntad situation och vända det till ett lyckligt misstag.

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger