Sparris

Pasta med puré av sparris

Av Joanne Bruno | April 11, 2013

sparris1

Efter en vinter full av olika varianter av grått och brunt är jag redo att fylla mitt liv och min mat med lite färg.

Middag gjord på 50 nyanser av grönt? Ja tack.

Sparrissäsongen är på ingång och jag är redo att göra det bästa av det. Här har jag använt dessa härliga stjälkar i en vibrerande god, pesto-liknande puré som jag äter tillsammans med grön pasta.


Två delikata nyanser klara, 48 kvar!

Joanne Bruno är en matskribent och läkarstudent. Hitta mer godsaker på hennes blogg:  Eats Well with Others

Getost Och Sparris Pasta Sallad Recept

Av Jess Kapadia | February 28, 2013

Foto: Mark Shaw
Denna pasta sallad med getost och sparris är perfekt till en bit grillad kyckling eller fisk.

Foto: Mark Shaw
Denna pasta sallad med getost och sparris är perfekt till en bit grillad kyckling eller fisk.

Hur, ska jag någonsin kunna byta ut majonnäs i denna klassiska pasta salladen, som bjuder in sig själv till varje picknick, återförening och grillfes? Jo, det är lätt jag bara ersätter majonäs till en krämig, syrlig, full av umami som bara är det perfekta bindemedlet. Getost.

Servera denna getost, citron och sparris pasta sallad till något hälsosamt, som grillad kyckling, fisk eller räkor för en hälsosammare, en mer säsongsbetonad, och smakrik sidorätt.

Fusilli Pasta Med Citron, Vitlök Och Grönsaker Recept

Av Aine Carlin | February 12, 2013

Denna rätt innehåller två av mina favorit ingredienser - citron och vitlök. Blanda i extra jungfruolja och du får en fin maträtt.

Foto: Aine Carlin
Denna rätt innehåller två av mina favorit ingredienser – citron och vitlök. Blanda i extra jungfruolja och du får en fin maträtt.

Jag hade nöjt mig av att bara äta pastan i sig utan allt det extra.- ju enklare desto bättre, tycker du inte?

Men jag måste få mina näringsämnen och denna maträtt innehåller helt underbara gröna grönsaker som, sparris, zucchini, gröna bönor och ärter. Har du någonsin haft en sådan härlig blandning av grönsaker?

Denna nya, kryddiga pasta rätt får mig att önska att jag hade en lämplig uteservering. I saknad av sådan lyx föreslår jag att du öppnar fönstret så gott det går, och sitter så nära fönstret som möjligt och blundar samtidigt som du äter. Det skapar ungefär samma känsla som om du hade suttit på en uteservering.

Äggröra Med Rostad Sparris Recept

Av Lisa McLaughlin | February 9, 2013

asparaguseggtoast

Foto: Lisa McLaughlin
En säsongsbetonad brunch

Det finns fortfarande ett fåtal helger kvar innan sparris säsongen är över, så detta är en perfekt tid att prova denna enkla rostade sparris och äggröra med ost recept. Rostning av sparrisen ger en djupare smak och intensifierar dess naturliga affinitet med ägg.