salsa

Lingon Salsa

Av Assefa | October 5, 2015

DSC03792-625x468

Det har gått 20 år sedan min mammas vän introducerade mig till lingon på ett helt nytt sätt. Lingonen var en spännande smakupplevelse även för mig som är uppväxt på svenska köttbullar, kokt potatis, knäckebröd och sill. Lingonen som hon bjöd mig på var mixade i en burk med salsa. Bär i salsa, så spännande!

Det är ingen nyhet att svenskar älskar mexikansk mat, men att det inte alltid är lätt att få tag på de rätta mexikanska ingredienserna. Så om du inte kan ta det mexikanska köket till svensken, föreslår jag att ta svensken till de mexikanska ingredienserna.

Här är min version av en lingonsalsa. Den passar perfekt till pulled pork eller kycklingtortillas. För chips och dip med en skandinavisk touch, servera lingonsalsan med hemmagjorda tortillachips. Du gör tortillachipsen genom att pensla tortillabröd med olivolja, skära i trianglar och grilla i ugnen på 150 grader tills chipsen är krispiga.

 

Citrus Salsa Verde Recept

Av Allana Mortell | July 30, 2012

citrus

En av de vackra sakerna med matlagning under sommaren är möjligheten vi har som kockar att förvandla en maträtt från enkla till komplexa genom att bara använda några färska säsongsbetonade råvaror. Färskvaror, säsongens bär, grönsaker och frukter kan omvandla en sidorätt till en stjärna, vilket är precis det vit tänkt bevisa med vår citrus salsa verde recept!

Traditionellt är salsa verde en grön salsa gjord med paprika, lök, vitlök och färska örter som vanligtvis serveras med tacos eller med kött, som en en syrlig och örtig sås. Medan den gröna salsan är mättande och tröstande, bestämde vi oss för att byta upp några ingredienser och förbereda en citrus salsa verde, perfekt för de varma månaderna framöver.

Tillverkad med massor av citron och apelsinskal är salsa en härlig tillägg till tacos, lax, kyckling och kan även användas som ett dressing för en pasta sallad. Dessutom är ingredienserna utbytbara – experimentera gärna med olika frukter och örter för att hitta den bästa smaken för dina smaklökar. Med sura bett från vinägern och syrligheter av all citrus är denna salsan ett unikt tag på den klassiska gröna originalet.