lingon

Lingon Cosmopolitan

Av Assefa | October 16, 2015

505192849_88e5e78ae8_z

Photo: Experiment 33

Lingon har samma betydelse för svenskar som blåbär har för amerikaner.

I det här receptet används lingon för att sätta en svensk twist på en klassisk cocktail, Cosmopolitan.

Vi har använt vodka men det går att ersätta med snaps för att få en extra svensk touch på den.

 

Lingon Salsa

Av Assefa | October 5, 2015

DSC03792-625x468

Det har gått 20 år sedan min mammas vän introducerade mig till lingon på ett helt nytt sätt. Lingonen var en spännande smakupplevelse även för mig som är uppväxt på svenska köttbullar, kokt potatis, knäckebröd och sill. Lingonen som hon bjöd mig på var mixade i en burk med salsa. Bär i salsa, så spännande!

Det är ingen nyhet att svenskar älskar mexikansk mat, men att det inte alltid är lätt att få tag på de rätta mexikanska ingredienserna. Så om du inte kan ta det mexikanska köket till svensken, föreslår jag att ta svensken till de mexikanska ingredienserna.

Här är min version av en lingonsalsa. Den passar perfekt till pulled pork eller kycklingtortillas. För chips och dip med en skandinavisk touch, servera lingonsalsan med hemmagjorda tortillachips. Du gör tortillachipsen genom att pensla tortillabröd med olivolja, skära i trianglar och grilla i ugnen på 150 grader tills chipsen är krispiga.

 

Lingon Cosmopolitan Recept

Av MarcusSamuelsson.se | July 17, 2012

Lingon Cosmo

Lingon till svenskar är som blåbär är till amerikaner. Här använder vi dem som en svensk twist till en klassisk sommar cocktail, Cosmopolitan. Vi använder vodka för detta Lingon Cosmo, men känn dig fri att byta ut den med akvavit för en extra svensk version.

Photo: Experiment 33