Food Republic

Thailändsk Kyckling Soppa Med Kokosmjölk Recepet

Av Food Republic | February 16, 2013

Foto: grahamhills på Flickr
Gör din egen thailändska kyckling soppa med kokosmjölk hemma.

Foto: grahamhills på Flickr
Gör din egen thailändska kyckling soppa med kokosmjölk hemma.

Om du aldrig har lagat mat med citrongräs, kan du lätt hitta det på någon asiatisk matbutik. Klipp en stjälk i flera långa bitar, slå den så hårt du kan med baksidan av en tung kniv så att den frigör smakrika aromatiska oljor och du är redo att börja. Medan du ändå håller på, gör samma sak med ingefära eller galangal.

Om du känner för en syrlig, thailändsk kyckling soppa med kokosmjölk (Tom Kha Gai), lika ofta som vi gör, passa på att laga det hemma. Det är ungefär lika enkelt som att laga en klassisk kycklingsoppa. Se till att du har tillgång till fisksås, kokosmjölk och ingefära och du är på god väg.

Bästa Tomatsås Recept

Av Food Republic | January 11, 2013

Foto: Lindsay Hunt

Foto: Lindsay Hunt

Att göra din egen tomatsås är typ chockerande enkelt och väl värt mödan. Det låter mer imponerande och det smakar bättre. Här är vår bästa grundläggande tomatsås recept, vilket är passar bra till en pasta eller pizza rätt. Och när du har bemästrat detta kan du göra din egen genom att lägga till lite brynt kött, en skvätt rött vin eller chili flingor för kryddighet.

Zucchini Frites Recept

Av Food Republic | December 28, 2012

Foto: Mark Shaw
Zucchini frites är en utsökt hälsokost.

Foto: Mark Shaw
Zucchini frites är en utsökt hälsokost.

Dessa zucchini frites är härliga alternativ till vanliga pommes frites. Till skillnad från den tunga stärkelsen i potatis, är dessa zucchini frites lätta, knapriga och saftiga. Parmesan osten utökar smaken ytterligare. Du kommer att känna dig hälsosammare samtidigt som du mumsar på dessa och små frestelser, trots att de är friterade. Byt ut pommes frites “vanliga kompanjon, ketchup, för marinara sås (vi vet ett bra recept) för att hålla saker italienska.

Traditionell Äggtoddy Recept

Av Food Republic | December 14, 2012

Foto: Middag Serier på Flickr
Även denna traditionella recept för äggtoddy kan inte hittas i en kartong ... Nej, det är allt.

Nu när du har provat på nästan allt sorters äggtoddy, varför inte göra din egen? Det är verkligen lika enkelt som det låter: öppna en kartong, luta huvudet bakåt … eh, det vill säga kombinera dessa ingredienser, häll i ett glas som en civiliserad person och avsluta med färsk riven muskot. Vi gör vårt lite starkare.

Foto: Middag Serier på Flickr
Även denna traditionella recept för äggtoddy kan inte hittas i en kartong … Nej, det är allt.

Lättaste Potatismos Recept Någonsin

Av Food Republic | November 21, 2012

Foto: Mark Shaw
Ett bra potatismos recept är den perfekta sidorätten.

Foto: Mark Shaw
Ett bra potatismos recept är den perfekta sidorätten.

Genom att memorera denna grundläggande recept för den perfekta potatismosen, kommer du att vilja öva in din rostbiff recept istället. Och kanske skapa den perfekta skorpan på de läckra grillade lammkotletter eller kanske lära dig Marcus Samuelssons signatur köttbullar. Och förmodligen uppmuntrar dig själv att steka en kyckling, som faktiskt tar mindre ansträngning än att tillaga potatismos.

Russets potatisar gör smakrika, fluffiga och framför allt absorberande potatismos tack vare sin höga halt av stärkelse. Hej, smör och sås! Säga vad ni vill om den perfekta släta potatismosen.

Frukost Burrito Recept

Av Food Republic | October 28, 2012

Foto: jeffreyw på Flickr

Denna frukost burrito recept erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att börja dagen. Här använder vi resterna från en middag med korv och paprika och lägger till lite potatis, men detta är bara ett sätt att fylla din burrito. Känn dig fri att ersätta vilka matrester du hittar i

Foto: jeffreyw på Flickr

ditt kylskåp, eller gå till affären och bli kreativ. Grönsaker, ost, chili, grön lök-är bara några av de ingredienser som du kan blanda med några ägg i en tortilla och servera med salsa. Njut av denna läckra frukost burrito!