drink

Lingon Cosmopolitan

Av Assefa | October 16, 2015

505192849_88e5e78ae8_z

Photo: Experiment 33

Lingon har samma betydelse för svenskar som blåbär har för amerikaner.

I det här receptet används lingon för att sätta en svensk twist på en klassisk cocktail, Cosmopolitan.

Vi har använt vodka men det går att ersätta med snaps för att få en extra svensk touch på den.

 

Röd Negroni Cocktail Recept

Av Jeff Roberts | November 14, 2012

Foto: Kelly Neal
Denna Negroni är gjord på gin, smaksatt med honung.

Denna version av det klassiska Negroni är gjort på gin, smaksatt med honung och vårt hemgjorda söt vermouth (med kryddnejlika och honung). Det är en sval och uppfriskande cocktail med varm kryddig smak av apelsin. Vi tänkte hitta en ersättning för Campari, men varför ändra på något som redan är perfekt!
De flesta vet att Negroni ursprunget är en berömd italiensk cocktail. Efter att jag gjorde söt vermouth med rött vin (i motsats till den traditionella med vitt vin), som skapades för att kompletterar den söta honungs-gin, blev cocktailen mycket mörk röd, i motsats till den traditionella äpple-röda Negroni.

Rosmarin Pepparkorn Lemonad Recept

Av Jess Kapadia | October 18, 2012

FRTK_July2012_rosemarylemonade

Foto: Sam Horine
Att krydda upp din lemonad med örter och kryddor, gör det mer intressant.

Jag gillar vad agave gör för drinkar och cocktails, det är mer subtil och inte så söt som enkel sirap eller strösocker och löses upp mycket snabbare. Denna rosmarin pepparkorn lemonad gynnas definitivt av det och ökar den ljusa, gula färgen.

För att förhindra dig från att ta förödande genvägar som att använda citron juice i flaska, investera i en handhållen citrus pressare. Det är bra för att trycka ut färsk juice för cocktails och marinader också.

Att krossa rosmarin och pepparkorn innan du lägger till citronsaften, hjälper till att diffusera deras oljor, vilket är vad du vill uppnå.

Lingon Cosmopolitan Recept

Av MarcusSamuelsson.se | July 17, 2012

Lingon Cosmo

Lingon till svenskar är som blåbär är till amerikaner. Här använder vi dem som en svensk twist till en klassisk sommar cocktail, Cosmopolitan. Vi använder vodka för detta Lingon Cosmo, men känn dig fri att byta ut den med akvavit för en extra svensk version.

Photo: Experiment 33