Cocktail

Lingon Cosmopolitan

Av Assefa | October 16, 2015

505192849_88e5e78ae8_z

Photo: Experiment 33

Lingon har samma betydelse för svenskar som blåbär har för amerikaner.

I det här receptet används lingon för att sätta en svensk twist på en klassisk cocktail, Cosmopolitan.

Vi har använt vodka men det går att ersätta med snaps för att få en extra svensk touch på den.

 

Granatäpple Campari Cocktail Recept

Av Ashley Bode | February 2, 2013

Granatäpple Cocktail

Foto: MookieLuv

Kommer du ihåg de berättelser om Edens Trädgård som du har hört? Förmodligen var det inte ett äpple som ormen frestade Eva med, utan med ett granatäpple. Kanske till och med en granatäpple cocktail.

Ursprungligen från delar av Kina, Indien och Mellanöstern, gjorde granatäpple sin väg in till västerländska civilisationen med uppkomsten av handeln. Firad av gamla egyptierna, men avsiktligt undveks av det tidiga kött älskande européerna betyder ordet granatäpple, äpple med frön. Granatäpplen blev först populära för några år sedan då de utmärktes som en antioxidant rik “super frukt” och förblir en av de få frukter som är nästan omöjliga att få tag på efter säsongens slut.

Tur att, granatäpplen är i säsong under november och december och fungera som ett bra tillägg till en mängd rätter, från salladsdressing, hemlagade gelé och cocktails. Den söt sura smaken av granatäpple fröna lägger till en gudomlig dimension till varje recept. Du har säkerligen sett ett granatäpple martini på en cocktail lista innan, eller kanske smuttat på en själv. Här är vårt förslag för din helg cocktail, en signatur cocktail att servera dina gäster med.

Citron Vodka Spritzer Cocktail Recept

Av Maureen C. Petrosky | December 21, 2012

foto: Dustin Diaz på Flickr

Denna uppfriskande citron vodka Spritzer cocktail behöver inget mer än tre enkla ingredienser. Det har också lågt kaloriinnehåll, vilket ger met utrymme för viktigare saker. Hoppa över de sockriga blandningarna och prova denna smakrika, kalla

foto: Dustin Diaz på Flickr

cocktailen, som är perfekt att smutta på.

Ingefära, Körsbär & Chili Cocktail Recept

Av Saira Malhotra | December 7, 2012

2442263691_1c0aa8f379

Foto: Greg Peverill-Conti

Då säsongen förändras och dunkla stämningar ersätts med ljus och glitter, lockar de varma alternativen. Svalare väder gör oss till utmärkta kandidater för jordnära dofter som kittlar i baksidan av halsen och slutligen värmer upp den. Trots isen kommer denna ingefära cocktail göra just det. Ingefära är en smak förnöjdare som har mer ansvar än dess smak. Denna magiska ingrediens anses vara en helande som knuffar på vårt höstligt utmanade immunförsvar i rätt riktning. Dagens glas av salighet personifierades med mosad ingefära, körsbär och cayennepeppar, kan uppmana dig att dricka mer än bara en. Salut!

Anpassad från kockarna Jason Kosmas och Dushan Zaric  av Employees Only

 

Pisco Sour Recept

Av Nico Vera | October 11, 2012

pisco-sour1-625x461

Pisco kanske är den äldsta destillerade spriten i Amerika, men det var inte förrän 1920 då den blev Perus nationella drink och Pisco Sour föddes i Lima genom att blanda två delar Pisco, en del enkel sirap, en del limejuice och äggvita, skakad med is och serverad med droppar av Angostura bitter. För ett fullständigt recept, klicka här.

Idag är Pisco, mitt i en renässans på grund av dess mångsidighet som en brandy född ur ett kungligt förbud, med smak som är lika unik som det landet där den kom ifrån.