Brunch

Äggröra Med Broccoli Och Cheddar Ost Recept

Av Jess Kapadia | March 2, 2013

Foto: jeffreyw på Flickr
Vad kom först, broccoli eller cheddar?

Jag har alltid undrat varför folk beställer mat som de kan själva laga hemma när de är ute och äter brunch på restaurang. Jag skannar igenom menyn efter något jag aldrig skulle kunna göra i mitt kök, som också är mitt vardagsrum, sovrum och korridor och njuter av otillgänglighet i det hela.

Bemästra denna enkla broccoli-cheddar ägg röran. Detta recept använder upptinade och väl dränerade frysta broccolin, för att spara lite tid. Du kan njuta av äggröran serverad över lamm, potatis och pyttipanna.

Foto: jeffreyw på Flickr
Vad kom först, broccoli eller cheddar?

 

Sockrade Mango Muffins Recept

Av Rebecca Miller Ffrench | February 18, 2013

Gör dessa mango muffins till helgen.

Gör dessa mango muffins till helgen.

Lördag morgon spenderade hemma betyder stora frukostar. Fortfarande i våra pyjamas tar vi vår tid att förbereda rätter som vardagsscheman förbjuder: belgiska våfflor, bakade ägg och muffins. Min familj älskar muffins och våra favoriter är de som är lastade med söt, mogen frukt – blåbär, hallon och persikor.

Även om jag föredrar detta recept med mango, kan du ersätta mangon till någon av de ovan nämnda frukterna. Även om mango är tillgängliga året runt, är de som bäst under våren och sommaren, vilket är när jag bakar dessa fuktiga muffins som ger en härlig smak av mango. Dessa muffins är bäst att äta samma dag de bakas.

Omtryckt med tillstånd från Sweet Home

Äggröra Med Rostad Sparris Recept

Av Lisa McLaughlin | February 9, 2013

asparaguseggtoast

Foto: Lisa McLaughlin
En säsongsbetonad brunch

Det finns fortfarande ett fåtal helger kvar innan sparris säsongen är över, så detta är en perfekt tid att prova denna enkla rostade sparris och äggröra med ost recept. Rostning av sparrisen ger en djupare smak och intensifierar dess naturliga affinitet med ägg.

Lax Och Spenat Paj Recept

Av Silver Spoon Kitchen | February 5, 2013

Lax Och Spenat Paj

Foto: Andy Sewell
Två super hälsosamma ingredienser: lax och spenat äntligen tillsammans i paj form.

Kalla inte det för en quiche, denna lax och spenat paj recept är så mycket mer. För det första innehåller det inget ägg. För det andra, så innehåller det ca 1 kg spenat. Då den innehåller delvis både grädde och ost, är fördelarna med allt den nyttiga laxen som den innehåller inget att håna.

Servera denna mångsidiga rätt till vilken måltid på dagen som helst. För att vara ärlig, smakar den jätte gott direkt ur kylskåpet.

Omtryckt med tillstånd från Fish

Tomat, Brie och Ägg Crostini

Av Jess Kapadia | January 28, 2013

Perfekt brunch crostini med brie, tomat och ägg.

Foto: slettvet på Flickr
Perfekt brunch crostini med brie, tomat och ägg.

Några av de bästa brunch rätter som jag har någonsin ätit var  baserade på brist av ingredienser. Vad jag ville ha var en ost och ört omelett med toast. Men brie och stiltonost passar inte så bra i omeletter, då de är för hala och inte den vanliga osten som man använder vid tillagning av omeletter. Men det var allt jag hade i kylen. Brie är passande till en fantastisk crostini, när den lätt rostas på en bra kvalités bröd, som jag lyckligtvis hade tillsammans med färska, smakrika tomater.

Förbered denna lättlagade rätt för alla övernattande gäster du har, och du kommer att upptäcka att de aldrig kommer vilja åka hem. Tyvärr så har vi ingen brunch recept som får dina gäster att vilja åka hem. Men vi lovar och hitta ett sådant recept snart.

Kanel Toast Recept

Av Jess Kapadia | November 16, 2012

brunch_cinnamontoast

Foto: jeffreyw på Flickr
Detta måste vara den mest idiotsäkra receptet i hela universum. Förutsatt att du kan rosta bröd, naturligtvis.

Jag älskar en frukost som kräver bara lite mer ansträngning än att hälla mjölk över cornflakes i en skål. Kanel toast är just det. Det finns inget bättre än en varm, välsmakande och tillfredsställande 5-minuters måltid.

Då det är kanske coolare att man har slösat bort fem ägg för att få två godkända pocherade ägg, så föredrar jag hellre att bre en toast med smör och socker och sätta upp det på Instagram och få 17 personer som gillar det i ett ögonblick.

Spenat Och Ugnsrostad Tomat Omelett

Av Jess Kapadia | November 11, 2012

Foto:mary_thompson på Flckr

Jag har gjort en hel del recept med ugnsrostade tomater, eftersom jag inte kan exakt rekommendera att äta vinter tomater råa. Vår ugnsrostade tomat recept har tjänat mig väl – de är perfekta i pasta, på pizza eller på en smörgås. Nyligen upptäckte jag att de är perfekta i en omelett också. De friger betydligt mindre vätska än den råa varianten, vilket håller din omelett fin i formen. Den naturliga sötma som de har, ökar ytterligare då de karamlliseras, vilket ökar denna rätts smak.

Foto: mary_thompson på Flickr
Ugnsrostad tomat medspenat och fetaost i en välsmakande omelett.

Tomater, spenat och fetaost är en klassisk medelhavs parning som tillsammans gör denna omelett hälsosammare och godare och perfekt för brunch. Gör en stor sats av ugnsrostade tomater och njuta av dem hela veckan.

 

Baskisk Bakade Ägg Recept

Av Alain Ducasse | November 4, 2012

Foto: Françoise Nicol
Inbäddat i en bädd av grönsaker, dessa hälsosamma ägg är perfekt för en brunch.

Foto: Françoise Nicol
Inbäddat i en bädd av grönsaker, dessa hälsosamma ägg är perfekt för en brunch.

Servera dessa baskiska stil ägg med fina färska skivor fullkornsbröd eller multigrain bröd.

Om du inte har en flamsäker fat, använd en stekpanna för servering vid bordet. Om du inte kan få tag på spansk Serranoskinka, använd en italiensk lufttorkad skinka, och trimma fettet innan du skär den. Chili, lök och tomater – massor av antioxidanter!

Omtryckt med tillstånd från Nature: Simple, Healthy, and Good

 

Lätt Rostad Potatis Med Vitlök Recept

Av Richard Martin | October 20, 2012

Foto: Kate Glicksberg
Vitlök rostad potatis är ett perfekt komplement till din frukost. Eller middag. Eller 03:00 med ketchup.

 

Foto: Kate Glicksberg
Vitlök rostad potatis är ett perfekt komplement till din frukost. Eller middag. Eller 03:00 med ketchup.

Det är en enkel ekvation: En ost omelett, toast med smör, bacon, kaffe, apelsinjuice och dessa rostade potatis med vitlök motsvarar en perfekt frukost. Åtminstone för mig. Det var också min frukost då jag var singel. Även tjejer som undvek kolhydrater bad om en andra portion.

Om den tillagas rätt, får du en nötaktig, toast smak och textur som är knaprig på utsidan och mjuk på insidan. Den har mindre fet än hash browns eller hemgjorda pommes, och jag har upptäckt att de hjälper mot baksmälla. Om du vill kan du kan lägga till ett par kvistar rosmarin i mixen, och jag gillar att krydda upp saker med lite cayennepeppar. Annars är det en lätt rätt som kompletterar din frukost eller brunch. Du kan också servera den som en sidorätt. Den passar utmärkt till fisk eller kött rätter.