LunchMiddagVegetariskt

Av Michele Wolfson | 7 February, 2013

Tycker du inte att det kan bli lite tråkigt med en vanlig potatis sallad ibland? Om det är så, kan vi förmedla att din potatissallad problem över! Detta är ett recept med en liten twist. Säg adjö till den klassiska, majonnäs tunga potatissalladen och säga hej till denna varma, färska, nyttiga och absolut läckra veganska potatissalladen!
Denna varma potatissalladen är ett perfekt recept till denna tid av året. Prova detta recept till helgen, och du kommer vilja äta mer än en portion av den.

Varm Potatissallad Med Rucola Och Gröna Bönor Recept

Portioner: 6 portioner

Ingredienser

  • 680gr mandel potatis
  • 0,6dl + 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk rökt salt (vanlig havssalt kan användas, men rökt salt är utmärkt att ha till hands och ger detta recept en trevlig rökig grillsmak )
  • 1/2 tsk färsk malen svartpeppar
  • 225gr färska gröna bönor skurna i tredjedelar
  • 680 gr rucola, tvättade och väl torkade
  • 1/2 liten söt lök, tunt skivad
  • 2,4dl dragon vinägrett
Dragon vinägrett
  • Ger: 2,4dl
  • 1 msk senap
  • 3/4 tsk salt
  • 1/4 vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk dragon
  • 1 msk lök, hackad
  • 1 tsk vitlök, hackad
  • 1 1/2 msk agave
  • 1,2dl extra jungfruolja
  • 3 msk linfrö olja

Tillagning

Värm ugnen till 220 grader.
I en stor skål, täck de skurna potatisarna i 0,6dl extra jungfruolja och gradvis strö över med rökt salt och gnid de i potatisen.
Placera potatisen i ugnen och baka i 25-30 minuter
Fräs gröna bönor i 1/2 msk olivolja på medelhög värme i 5 minuter, rör ofta.
Blanda i lök och rucola tillsammans.
Blanda ihop potatis och bönor. Blanda i dragon dressingen.
Häll rucola och lök blandningen på en tallrik.
Placera potatis och gröna bönor blandningen ovanpå rucola.

Till Dressingen

I en mixer, tillsätt alla ingredienser i mixern förutom olja och dragon
Med matberedaren igång, sakta häll i olja tills en hinna har bildats.
Stäng av motorn och blanda i dragonen.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar: