Drinkar

Av Food Republic | 14 December, 2012

Nu när du har provat på nästan allt sorters äggtoddy, varför inte göra din egen? Det är verkligen lika enkelt som det låter: öppna en kartong, luta huvudet bakåt … eh, det vill säga kombinera dessa ingredienser, häll i ett glas som en civiliserad person och avsluta med färsk riven muskot. Vi gör vårt lite starkare.

Foto: Middag Serier på Flickr
Även denna traditionella recept för äggtoddy kan inte hittas i en kartong … Nej, det är allt.

Traditionell Äggtoddy Recept

Portioner: 8 portioner
Förberedning: 10 min

Ingredienser

  • 8 äggulor
  • 1,8dl strösocker
  • 2,4dl mjölk
  • 4,8dl grädde
  • 2 tsk riven muskot
  • 1,2d l bourbon
  • 1,2dl mörk rom

Tillagning

1. I en stor skål, vispa äggulor och socker tills det blivit poröst och fått lite skum. Ställ åt sidan.

2. Ta mjölk och grädde och låt sjuda på medelhög värme i en mellanstor kastrull, därefter vispa kraftigt in 1,2dl av socker och ägg blandningen för att härda det.

3.Vispa in resterande mjölk och grädde i äggulorna, sedan överför till grytan och värm tills blandningen tjocknar, men låt det inte koka.

4.Ta bort från värmen och vispa i bourbon, rom och muskot.

5. Servera i små koppar och garnera med mer muskot.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar: