FrukostVegetariskt

Av Jess Kapadia | 28 January, 2013

Foto: slettvet på Flickr
Perfekt brunch crostini med brie, tomat och ägg.

Några av de bästa brunch rätter som jag har någonsin ätit var  baserade på brist av ingredienser. Vad jag ville ha var en ost och ört omelett med toast. Men brie och stiltonost passar inte så bra i omeletter, då de är för hala och inte den vanliga osten som man använder vid tillagning av omeletter. Men det var allt jag hade i kylen. Brie är passande till en fantastisk crostini, när den lätt rostas på en bra kvalités bröd, som jag lyckligtvis hade tillsammans med färska, smakrika tomater.

Förbered denna lättlagade rätt för alla övernattande gäster du har, och du kommer att upptäcka att de aldrig kommer vilja åka hem. Tyvärr så har vi ingen brunch recept som får dina gäster att vilja åka hem. Men vi lovar och hitta ett sådant recept snart.

Tomat, Brie och Ägg Crostini

Portioner: 4 portioner
Förberedning: 10 min
Lagning: 10 min
Total Tid: 20 min

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor ciabatta
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 4 tjocka skivor brie
  • 2 små tomater, skivade
  • 2 msk smör
  • 4 stora ägg
  • Salt och peppar

Tillagning

Placera bröd skivorna på en bakplåt, ringla över olivolja och toppa varje skiva med en skiva brie och 2-3 skivor tomater..
Värm ugnen på hög värme, sedan värm smöret i en stor, teflonpanna på medelhög värme tills smöret börjar skumma.
Knäck alla fyra ägg i pannan och stek tills äggvitan har stelnat, men äggulan är fortfarande rinnande.
Medans äggen steks, baka crostini i 2-3 minuter i ugnen, eller tills tomaten har mjuknat och osten smält.
Ta crostini från ugnen och placera ett stekt ägg på vardera.
Strö över salt och peppar och servera genast.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar: