DessertFrukost

Av Rebecca Miller Ffrench | 18 February, 2013

Gör dessa mango muffins till helgen.

Lördag morgon spenderade hemma betyder stora frukostar. Fortfarande i våra pyjamas tar vi vår tid att förbereda rätter som vardagsscheman förbjuder: belgiska våfflor, bakade ägg och muffins. Min familj älskar muffins och våra favoriter är de som är lastade med söt, mogen frukt – blåbär, hallon och persikor.

Även om jag föredrar detta recept med mango, kan du ersätta mangon till någon av de ovan nämnda frukterna. Även om mango är tillgängliga året runt, är de som bäst under våren och sommaren, vilket är när jag bakar dessa fuktiga muffins som ger en härlig smak av mango. Dessa muffins är bäst att äta samma dag de bakas.

Omtryckt med tillstånd från Sweet Home

Sockrade Mango Muffins Recept

Portioner: 16 - 18 muffins
Förberedning: 20 min
Lagning: 20 min
Total Tid: 40 min

Ingredienser

  • 4dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk natriumbikarbonat
  • 6 msk osaltat smör
  • 2,4dl strösocker
  • 2 stora ägg, vid rumstemperatur
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,2dl gräddfil
  • 2 till 3 mango skurna
  • 2 tsk grov sockerkristaller

Tillagning

Värm ugnen till 175 ° C. Placera 18 vanliga muffinsformar på en bakplåt.
Sikta samman mjöl, salt, bakpulver och natriumbikarbonat i en skål. Ställ åt sidan.
Sätt smör och strösocker i skålen av ett stativmixer utrustad med paddlar och blanda tills poröst på medium hastighet i 3 minuter.
Tillsätt äggen ett i taget, blanda varje gång tills det har helt assimilerats, stäng av och skrapa ner sidor av skål som behövs med en gummi spatel. Rör i vaniljextrakt.
Med mixer på låg, tillsätt långsamt hälften av de torra ingredienserna. Med hjälp av en gummi spatel, stäng av mixern och skrapa sidorna av skålen för att säkerställa att allt är inblandat.
Tillsätt gräddfil och blanda tillräckligt tills allt har kombinerats väl. Med mixer på låg, tillsätt resten av de torra ingredienserna, stäng av mixern och skrapa ner sidorna av skålen med spateln. Blanda inte för mycket. Rör i mango med hjälp av en spatel eller en träsked.
Med hjälp av en matsked eller glass skopa, fyll förberedda muffins formarna till 3/4 del fulla. Strö varje muffins med 1/4 tsk socker.
Grädda i ugnen i 18 till 20 minuter, eller tills lätt gyllene och ta en tandpetare och testa i ett muffins och se om det kommer ut rent. Låt svalna på.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar: