Dessert

Av Joanne Bruno | 29 January, 2013

Foto: Joanne Bruno
Man ska aldrig underskatta hur mäktig en socker cookie är.

Vad som är mer frustrerande är att du inte kan öppna den barn-säkra hållaren som de var i, och gjorde att min hund slukade upp hela containern med kakorna i. Jag skämtar inte.

Så medan de kanske inte är “snygga”, är dessa ganska kryddiga, vanilj fyllda cookies perfekta. Garanterat den typ av cookies som är beroende framkallande.

Foto: Joanne Bruno

Ger 2 dussin, anpassad från Averie Cooks

Socker Och Vanilj Cookies Recept

Portioner: 2 dussin
Näringsvärde: 72 kalorier per portion per portion
Förberedning: 3 h 10 min inkl kyltid
Lagning: 10 min
Total Tid: 3 h 20 min

Ingredienser

  • 1,2dl osaltat smör, mjukt
  • 1,2dl strösocker
  • 1,2dl ljus brunt socker
  • 1 stort ägg
  • 2 msk grädde eller
  • 1 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 2,4dl mjöl
  • 1,8dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt

Tillagning

1. Vispa smör på låg hastighet i 1-2 minuter med en elvisp. Tillsätt socker och vispa på medelhög hastighet tills fluffig, i 2-3 minuter. Skrapa ner sidor av skålen. Tillsätt ägg, grädde och vaniljextrakt och vispa på medelhög hastighet tills din smet har blivit ljus och fluffig, i 4-5 minuter. Skrapa ner sidor av skålen. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda tills allt kombinerats väl. Överför degen till en lufttät behållare och bevara i kylskåp i minst 3 timmar, och upp till 5 dagar.

2. När du är redo att baka dem, förvärma ugnen till175 grader C. Sätt bakplåts papper på två bakplåtar. Med hjälp av en matsked skopa upp kaksmet och placera de på bakplåten, ca 4 cm isär. Grädda i 8-10 minuter eller tills lätt gyllene. Kakorna kommer att se lättstekta ut, men ta ut dem ändå om du vill ha en mjuk kaka! Tillåt kakorna svalna på bakplåten i 10 minuter innan du för över på bak galler. Upprepa samma metod med den andra bakplåten.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar: