Dessert

Av Joanne Bruno | 13 November, 2012


När du samarbetar med två européer, passa på och lär dig om deras perspektiv på mat.

Européerna omfamnar smör och Nutella som om det skickades direkt från himlen. Äter måltider som har tre delar grönsaker och en del protein. Har en djup uppskattning för kvalité på maten som de äter. Naturligtvis, när vi talar om mat, spenderar jag mycket tid och nickar till det som de berättar för mig. Utom när det gäller kanel. I Amerika använder vi denna krydda så frikostigt från den dagen vi föds, så att vi har vant oss till dess starka kryddiga smak.
Kardemumma, är mycket mer tilltalande och när jag tog denna smulkaka till jobbet och informerade kollegorna om att det var kryddad med kardemumma dök alla kollegor rätt in den.

Joanne Bruno är en mat författare och tredje året MD/doktorand student. Hitta mer av hennes läckra recept på hennes blogg: Eat Well With Others.

Smulkaka med Kardemumma Recept

Portioner: 8
Näringsvärde: 422 per portion
Förberedning: 15 min
Lagning: 35 min
Total Tid: 50 min

Ingredienser

Till smulorna
  • 1,2 dl mjöl
  • 1,2 dl valnötter, grovt hackad
  • 0,8 dl socker
  • 1/2 tsk omedelbar espresso pulver
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • 60 gram osaltat smör, skuren i 8 bitar, vid rumstemperatur
Till kakan
  • 4,8 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 1/4 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk snabb espresso pulver
  • 1,6 dl socker
  • 120 gr smör smält och kyld
  • 2 stora ägg
  • 2,4 dl kärnmjölk
  • 1 1/2 tsk vaniljextrakt

Tillagning

Gör 8 portioner, anpassade från Dorie Greenspans "Baking From My Home to Yours"

1. Värm ugnen till 200 grader C. Smörj en 20cm fyrkantig bak plåt och mjöla insidan.
2. För att göra smulorna, sätta alla ingredienser utom smöret i en skål och blanda dem tillsammans med en spatel. Tillsätt smöret och blanda allt tillsammans med fingrarna, tills du får smulor i olika storlekar. Ställ smulor åt sidan.
3. För att göra kakan, vispa samman mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och espresso pulver i en stor skål. Vispa i socker.
4. Sätt smält smör, ägg, kärnmjölk och vaniljextrakt i en annan skål och vispa blandningen. Häll de våta ingredienserna över de torra och blanda tills smeten är jämnt fuktad. För över smeten till bakplåten och strö smulorna över toppen i ett tjockt lager.
5. Grädda i 30-35 minuter eller tills kakan har stigit, smulorna är gyllene och testa med en kniv i mitten och se till att kniven kommer ut ren. För över på ett galler och låt svalna.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar: