Lunch

Av Assefa | 2 October, 2015

Photo: Justin Marx

En god smörgås är en perfekt maträtt! Särskilt när smörgåsen har en balans av smak, konsistens och färg. Det här receptet är en perfekt kombination av sill friterat I krispigt pankomajsmjöl, liten hetta av cayennepeppar, krispig saltgurka, söta tomater och krämig majonnäs – allt i en smörgås.

 

Po’Boy med friterad sill

Portioner: 4 personer

Ingredienser

Friterad sill
  • 12-18 st inlagda sillfiléer (ca 2,5 cm stora)
  • 2 st ägg
  • ½ tesked kryddpeppar
  • ¼ tesked cayennepeppar
  • 1,2 dl panko ströbröd
  • 1,2 dl majsmjöl
  • Salt och peppar
  • Vegetabilisk olja för friteringen
Smörgåsen
  • 4 st franska frallor med mjukt innehåll
  • 4 st matskedar majonnäs
  • 1 st tomat (tunt skivad)
  • 4 st romansalladsblad
  • 4 st skurna saltgurkor

Tillagning

1. Skölj av sillen noga under kallt vatten och låt den torka på hushållspapper.

2. Vispa äggen i en skål. Krydda med cayennepeppar och kryddpeppar.

3. Blanda ihop panko ströbrödet och majsmjölet på ett fat.

4. Häll vegetabiliska olja i en stor stekpanna, fyll upp den ca 2,5 cm. Värm stekpannan på medelvärme tills oljan når en temperatur på 190 grader.

5. Doppa sillen i äggen och därefter i ströbrödet. Fritera sillen tills den är gyllenbrun på båda sidorna (ca 45 sek – 1 min på varje sida). Lägg den friterade sillen på en plåt. Låt oljan rinna av sedan salta och peppra.

6. Avsluta med att skära brödet på mitten och bred majonnäs på båda halvorna.
Lägg på ett salladsblad, 3-4 friterade sillbitar, en skiva tomat och en skiva saltgurka.

Smaklig måltid!

Du Kanske Också Gillar: