Dessert

Av Maria Elia | 30 October, 2012

Använd mogna plommon till denna uppfriskande sorbet recept.

Mogna plommon är en utmärkt frukt för att göra en härlig färgade sorbeten. Jag har använt fem-kryddor i detta recept men stjärnanis fungerar lika bra, jag skulle också använda apelsinskal i stället för citron. Försök lägga en skopa av denna sorbet till ett glas kyld champagne!

Omtryckt med tillstånd från The Modern Vegetarian

Plommon och Rödvins Sorbet Med Fem-Kryddor Recept

Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 220 gr mogna plommon
  • 1,8dl rött vin
  • 1,8 dl plus 2 matskedar socker
  • 1,6 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk fem-kryddpulver
  • 1 kanelstång
  • 3 remsor citronskal, skurna med en potatisskalare

Tillagning

Halvera plommon, kasta kärnorna och lägg i en kastrull med alla övriga ingredienser.
Koka på medelhögvärme under omrörning, i 25 minuter eller tills plommonen har brutit samman.
Lägg till kanelstång och citronskal, purea tills den blivit slät, sedan sila.
Låt svalna och sedan kyl, täckt, i minst 1 timme eller över natten. Häll i en glassmaskin, och följ tillverkarens instruktioner.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar: