Dessert

Av Joanne Bruno | 2 May, 2013

Vissa dagar skriker magen efter kakor. Eller efter skedar med krämig jordnötssmör. Eller båda.

De här kakorna är till för just sådana dagar.

Tänk dig en kombination av jordnötssmör, banan och choklad. Det kan verkligen vara receptet för en av de mest perfekta kakorna i världen.

Joanne Bruno är en matskribent och läkarstudent. Hitta mer av hennes läckra recept på hennes blogg. Eats Well With Others

Peanutbutter Cookies

Portioner: 10-20
Förberedning: 10 min
Lagning: 15 min
Total Tid: 25 min

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 
0,25 tsk salt 

  • 8 msk smält smör
  • 6 msk jordnötssmör
  • 2 dl brunt socker
  • 
1 dl strösocker
  • 
1 äggula 

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1,5 mogen banan, mosad
  • 3 dl chokladbitar (”chocolate chips”)

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader. 



2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. Ta fram en annan stor skål och vispa ihop det smälta smöret, jordnötssmör och socker tills allt är väl blandat. Vispa i äggulan och vaniljpulvret till en slät smet. Blanda därefter ner den mosade bananen, och allra sist de torra ingredienserna. Vik in chokladbitarna försiktigt. 



3. Använd en sked och skopa ur degen till små bollar på ett bakplåtspapper ungefär 5 cm ifrån varandra. Platta till kakorna och baka sedan i ugnen i ca 10-12 minuter, tills de är gyllenbruna på kanterna och fluffiga i mitten. Låt svalna innan ni äter.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar: