Frukost

Av Assefa | 9 October, 2015

Photo: courtarro

Jag älskar söndagar då jag vaknar upp och förbereder en snabb brunch till mig och min fru, som vi äter medan vi läser the New York Times vid köksbordet. Den här omeletten är en perfekt brunchrätt, eftersom den är både lättillagad och god.

New Yorks diners är välkända för sina omeletter och bagelbutikerna för sin lax, så jag tänkte ”Varför inte kombinera dessa två?”. Den salta/söta laxen i kombination med hettan från jalopeñon och den kryddiga dijonsenapen skapar en enkel och smakfylld söndagsbrunch.

Open Face Lax Omelett

Portioner: 6 st

Ingredienser

  • • 6 stora ägg
  • • 110 ml grädde
  • • 2 msk nyriven parmesanost
  • • 2 msk olivolja
  • • 1 rödlök, finhackad
  • • 2 vitlöksklyftor
  • • 2 jalopeño chilin, fröna borttagna, hackade
  • • 1 ½ msk hackad dill
  • • Salt och färskmalen peppar
  • • 1 tsk dijonsenap
  • • 6 skivor gravlax, tunt skivade

Tillagning

1. Förvärm ugnen på 200 grader.

2. Vispa ihop äggen, grädden och parmesanosten i en mellanstor skål. Lägg åt sidan.

3. Värm upp olivoljan på medelvärme i en stor traktörpanna med ett ugnssäkert handtag. Addera löken och vitlöken och stek i 3 minuter. Lägg till jalopeñon och stek i 2 minuter till. Lägg till äggblandningen och 1 matsked av dillen i den varma pannan och rör om tills ingredienserna blandats ihop. Krydda med salt och peppar. Ställ pannan i ugnen och låt grädda i 8 till 10 minuter, tills äggen stelnat. Avlägsna pannan från ugnen och låt det svalna i en minut.

4. Använd en kniv eller en slickepott och skär runt omelettens kanter för att avlägsna omeletten från pannan. Placera en tallrik ovanpå pannan och vänd försiktigt upp och ner på den, så att du får omeletten på tallriken. Pensla på senapen på toppen av omeletten och strö över den resterande ½ matskeden dill. Lägg upp gravlaxen i ett lager överst på omeletten och skär den i sex bitar. Servera omedelbart.

Du Kanske Också Gillar: