LunchMiddag

Av Marcus Samuelsson | 17 May, 2013

Hamburgare är en klassisk sommarrätt, men jag har i chorizo i mina för en liten extra kick. De här miniburgarna är en rolig rätt att bjuda familj och vänner på varma sommarkvällar vid grillen.

Miniburgare med chorizo

Portioner: 12
Förberedning: 10 min
Lagning: 20 min
Total Tid: 30 min

Ingredienser

  • 250 g fläskfärs

  • 250 g lammfärs
  • 
0,5 tsk vitlökspulver
  • 
1 tsk salt

  • 0,5 tsk kummin
  • 
1 tsk oregano 

  • 1 tsk rökt paprikakrydda
  • 
2 msk olivolja
peppar
  • peppar
  • 12 briochebröd
Tillbehör
  • 2 tomater
  • 
2 saltgurkor
  • 
1 inlagd rödlök
  • 
2 jalapenos

  • senap

  • majonäs

Tillagning

1. Blanda lamm, fläsk, vitlökspulver, salt, kummin, peppar, oregano och paprika i en skål. Blöt dina händer så att färsen inte fastnar och forma den till små bollar. 



2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på mediumvärme. Stek bollarna i omgångar tills de är helt genomstekta, ca 4 minuter på varje sida. Låt vila på hushållspapper så att överflödigt fett torkas upp.



3. Servera med bröd, tomat, saltgurka, rödlök, jalapenos, senap och majonäs.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar: