LunchMiddag

Av Emma Laperruque | 3 May, 2013

Varför stressa när du ska bjuda på middag? I slutändan vill vi alla imponera på våra gäster. Vad jag har lärt mig genom åren är dock att maten inte behöver vara häpnadsväckande för att vara spektakulär. Om du har åtta vänner som kommer över  behöver du inte göra världens mest komplicerade rätt för att imponera på dina gäster. Imponera på dem istället med smak och ge dig själv en paus den dagen du ska förbereda din rätt.

Detta recept är självklar på alla middagar som vi har i min familj. Allt arbete ligger i förberedelsen – det är ingen matlagning inblandad. Rätten smakar bäst efter en hel dag av marinering, vilket innebär att du har en sak mindre att göra innan gästerna kommer. Räkor räkor blandas med lövtunna citronskivor och bitar av lök, rostad paprika, svarta oliver, hackad vitlök och lite persilja. Efter en dag blandas smakerna samman och kompletterar varandra. Räkorna är saftiga och välsmakande, löken syrlig  och citronskivorna lite söta och smidiga så att du kan äta dem precis som de är. Serveras tillsammans med fullkornsbröd och en grönsallad. En imponerande – och enkel – måltid.

Foto: Emma Laperruque

Marinerade räkor med citron och persilja

Portioner: 8
Förberedning: 24 timmar, 15 minuter
Total Tid: 24 timmar, 15 minuter

Ingredienser

  • 1kg frysta stora räkor, delade på mitten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 1 dl citronjuice
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 citroner, tunt skivade
  • 0,5 dl rostad paprika, hackad
  • 2 dl svarta oliver, hackade
  • 0,6 dl färsk persilja, hackad
  • salt och peppar

Tillagning

1. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Salta och peppra efter smak.

2. Marinera i 1 dag innan servering, blanda ingredienserna då och då.

3. Servera.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar: