Middag

Av Assefa | 5 October, 2015

Det har gått 20 år sedan min mammas vän introducerade mig till lingon på ett helt nytt sätt. Lingonen var en spännande smakupplevelse även för mig som är uppväxt på svenska köttbullar, kokt potatis, knäckebröd och sill. Lingonen som hon bjöd mig på var mixade i en burk med salsa. Bär i salsa, så spännande!

Det är ingen nyhet att svenskar älskar mexikansk mat, men att det inte alltid är lätt att få tag på de rätta mexikanska ingredienserna. Så om du inte kan ta det mexikanska köket till svensken, föreslår jag att ta svensken till de mexikanska ingredienserna.

Här är min version av en lingonsalsa. Den passar perfekt till pulled pork eller kycklingtortillas. För chips och dip med en skandinavisk touch, servera lingonsalsan med hemmagjorda tortillachips. Du gör tortillachipsen genom att pensla tortillabröd med olivolja, skära i trianglar och grilla i ugnen på 150 grader tills chipsen är krispiga.

 

Lingon Salsa

Portioner: 4
Näringsvärde: 50 per portion per portion
Förberedning: 20 min
Lagning: 5 min
Total Tid: 25 min

Ingredienser

  • 3,5 dl starksöt paprika/chilipeppar, fint tärnad (ta bort fröna om du föredrar salsan mindre stark)
  • 1 tärnad rödlök
  • 1 tärnad vanlig paprika
  • 2 tärnade tomater
  • 1,2 dl lingon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Juicesaft från en halv lime
  • Salt och peppar
  • En näve hackad koriander

Tillagning

1. Blanda alla ingredienser i en skål
2. Tillsätt koriander precis innan servering.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar: