Middag

Av Assefa | 1 July, 2014

 

photo by sshb

Kyckling Tinga

Ingredienser

3 msk        Extra Virgine olivolja

1,1 kg        kycklinglår och kycklingbröst (utan skinn och ben)

1 msk        hela pepparkorn

1 st             lagerblad

Salt och nymalen peppar

1                 stor gullök – tunt skivad

3 st             vitlöksklyftor – finhackade

7,8 dl         tärnade tomater

2 st              grovhackade Chiptoles in Adobo

(Chiptoles in Adobo – inlagd chiptole chili inlagd i tomater, vinäger, grönsaker olja och kryddor)  - går även bra med rökta jalapenos

24 st Tosdada majsskal – finns att hitta i välsorterade livsmedelsbutiker

2 msk          smulad Cotija ost

Skivad salladslök, avokado och hackad koriander för garnering

 

Gör så här:

Krydda kycklinglåren och bröstet med salt och peppar.

Häll 1,4 liter vatten i en stor kastrull – (stockpot), tillsätt peppar kornen och lagerbladet.

Låt det koka upp på hög värme och minska sedan värmen till att sjuda på medelhög värme i 20 minuter.

Stäng sedan av värmen och ta bort den kokta kycklingen från vätskan. Behåll vätskan som nu blivit en buljong för senare användning.

Strimla sedan kycklingen med hjälp av två gafflar i en skål som du sedan ställer åt sidan.

Häll 3 msk jungfruolja i en stekpanna tillsammans med den tunt skivade löken.

Låt det tillagas på medelhög värme under omröring tills att löken är lätt brynt och har mjuknat, ca 5 min.

Tillsätt sedan vitlöken och låt koka i ca 2 min.

Tillsätt de tärnade tomaterna, jalapeños, 2,4 dl av buljongen som var kvar från kycklingen och låt det koka upp. Låt det sedan sjuda på svag värme i ca 20 minuter under omrörning, tills den tjocknat och är lätt reducerad.

Häll över såsen i en matberedare och låt den svalna i 15 min.

Mixa den sedan tills den är slät samt krydda med salt och peppar. Häll sedan såsen över den strimlade kycklingen.

Ta ungefär 3 msk av kycklingen på varje tortilla och strö över cotija osten.

Slutligen garnerar du kycklingtacosen med salladslöken, avokado och hackad koriander.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillagning

Mer om: ,

Du Kanske Också Gillar: