LunchMiddagVegetariskt

Av Better Homes and Gardens | 6 March, 2013

Foto: John Wiley & Sons, Inc.
Under hösten och vinter säsongen är det snålt med tomater. Så piffa upp din lasagne med läckra kronärtskockor.

När du vet hur man gör en lasagne, kan du prova alla möjliga varianter. Denna krämiga kronärtskocka lasagne recept är en perfekt vegetarisk vinter rätt när det är snålt med färska grönsaker. Istället kan du använda frysta kronärtskockshjärtan och pinjenötter för att få ytterligare härlig smak än din vanliga tomatbaserade lasagne.

Krämig Kronärtskocka Lasagne Recept

Portioner: 12 portioner
Förberedning: 50 min
Lagning: 40 min
Total Tid: 1h 30 min

Ingredienser

  • 9 ark lasagne plattor, torra
  • 3 msk olivolja
  • 2st 225gr paket frysta kronärtskockshjärtan
  • 1,2dl pinjenötter
  • 4 vitlöksklyftor, hackad
  • 425gr ricotta ost
  • 2,4dl parmesanost, fint strimlad
  • 2,4dl klippt färsk
  • 1 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 2,4dl kyckling eller
  • 0,6dl mjöl
  • 4,8dl grädde

Tillagning

Värm ugnen till 175 ° C. Koka lasagne nudlar enligt förpackningens anvisningar, sedan dränera bort all vatten. Skölj med kallt vatten, låt rinna igen. Placera lasagne nudlar i ett enda lager på en bit folie, ställ åt sidan.
I en stor kastrull värm 2 msk olja på medelhög värme. Lägg kronärtskockor, pinjenötter och hälften av vitlöken. Stek i 2 till 3 minuter eller tills kronärtskockorna är mjuka, rör om ofta. Överför till en stor skål.
Rör i ricotta ost, 1,2dl parmesanost, 1,2dl basilika, ägg och salt.
För såsen, kombinera buljong och mjöl i en liten skål. I samma kastrull värm de återstående 1 msk olja på medelhög värme.
Tillsätt resterande vitlök, stek och rör om tills vitlöken är mör.
Rör i mjöl blandning och grädde. Koka och rör tills blandningen har tjocknat och det börjar bubbla.
Ta bort från värmen. Rör i de återstående 1,2 dl basilika.
I en liten skål kombinera mozzarella och resterande 1,2 dl parmesanost.
Sprid ungefär 2,4dl sås jämnt i en smord 3-liter, rektangulär ugnsform.
Placera tre av dem kokta lasagne plattorna över såsen i ugnsformen. Sprid ut en tredjedel av kronärtskocka blandningen och en tredjedel av den återstående såsen. Strö på med 1,2dl av mozzarella blandningen.
Upprepa samma metod två gånger till, börja med nudlar och avsluta med mozzarella blandning.
Baka i ugnen, i 35 till 40 minuter eller tills det bubblar i kanterna och toppen har blivit lätt brynt. Låt stå i 15 minuter före servering.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar: