Middag

Av Assefa | 1 July, 2014

 

Photo by Jeanette Park

Kokt Hummer

till 2-3 personer

Ingredienser

1 matsked smör

1 medelstor tärnad gul lök

8 st små röda potatisar

2 st chorizo delade i bitar på ca 2,5 cm

12 st “little neck clams” – hjärtmusslor

2 st      majskolvar

1,2 dl   öl (Summer ale)

2 st    levande humrar

Färsk hackad peppar

1 msk “Old Bay Seasoning” –

(finns att hitta i välsorterade matbutiker med amerikanskt sortiment, går även att ersätta med fiskbuljong upplöst i olja.)

Saft från ½ citron

 

Gör så här:

Stek den tärnade gullöken i smöret i ca 5 minuter, tills smöret är genomskinligt.

Lägg i potatisen, den tärnade chorizon och musslorna och låt koka i ca 3 min.

Tillsätt salt, peppar, “Old Bay Seasoning”, citronsaft, majs och öl och låt det därefter sjuda på ca 95 °C tills att det blir en gryta.

Lägg försiktigt ner humrarna i grytan och koka på medelhög värme i ca.18 minuter. Var noga med att fästa locket.

Efter att det har kokat i ca 18 minuter, tar du bort grytan från värmen.

Den är nu redo för servering tillsammans med franskt krispigt bröd.

 

Tillagning

Mer om:

Du Kanske Också Gillar: