Dippor

Av Allana Mortell | 4 April, 2013

Foto: Laura Taylor

Vi känner alla till guacamole, den goda mexikanska avocadoröran som passar speciellt bra till det mesta, och speciellt på våren och sommaren att äta utomhus tillsammans med grillat eller tacos. Men att den är så enkel att tillaga är inte lika välkänt! Lara Land förvandlar och upphöjer det traditionella receptet genom att ha i gul chili och mängder med koriander. Några stänk av hemmagjord citron- och limesaft bidrar med en syrlighet som gör guacamolen perfekt att dippa tortillachips i. Det enda du behöver är 5 ingredienser, lite salt och peppar, en gaffel och en liten skål att mixa ihop allt i. Tio minuter och du har gjort en ny variant av en gammal favorit.

Gul guacamole

Portioner: 2
Förberedning: 5 min
Lagning: 5 min
Total Tid: 10 min

Ingredienser

  • 3 st avocado, skalade och utan kärna
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk peppar
  • juice från en lime
  • juice från en citron
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 gul chili utan kärnor, hackad

Tillagning

1. Mosa avocado med en gaffel och blanda i den hackade chilin.

2. Blanda i juice från citron och lime. Mixa allt tills det är väl blandat

3. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med koriandern och blanda ordentligt.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar: