LunchMiddag

Av Nils Noren | 17 May, 2013

Foto: Paul Brissman

Nils Noren är vice ordförande för restaurangverksamhet för Marcus Samuelsson Group. I höstas släppte Norén en kokbok, 10 Tekniker, 100 recept. Här är ett av de goda recepten från boken. Genom att grilla laxen på majsblad ser man till att den inte bränns vid på grillen, vilket annars kan vara en stor risk.

“Detta är en bra teknik för grillning av lax, som vanligtvis kan bli bränd och torr. Fisken får också en fin smak från skalet”, säger Norén. Följ honom på Twitter på @nilsnoren.

Grillad lax i majsskal

Portioner: 4 portioner
Förberedning: 45 min
Lagning: 15 min
Total Tid: 60 min

Ingredienser

  • 4 stora majsskal, lagda i blöt i ca 30 min
  • 4 laxfiléer
  • 4 msk senap
  • 4 msk gräslök, finhackade
  • en nypa salt och socker, till varje filé

Tillagning

1. Låt majsskaenl rinna av på hushållspapper tills de är lätt fuktiga.

2. Värm grillen till mediumvärme.

3. Gnid en nypa salt och socker på ovansidan av varje laxfilé, tillsätt sen senap jämnt över varje bit och toppa med finhackad gräslök.

4. Placera en filé på varje majsskal och lägg på grillen.

5. Grilla på låg värme tills laxen är tillagad hela vägen igenom. Servera på majsskal.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar: