Dessert

Av Madeleine Ignon | 11 April, 2013

Jag är kanske lite efter, men en av mina nya favoritingredienser till bakning är mandelmjöl. Jag är inte glutenallergiker men jag älskar att baka med alternativa mjölsorter så att alla får möjlighet att njuta av något sött.

Att baka med mandelmjöl ger ett lite lättare resultat, och man får dessutom lite protein i kakorna. Det här receptet är en variant på en klassisk ”chocolate chip cookie” men lite nyttigare, helt enkelt. Och jag behöver väl inte säga att ett glas kall mjölk är obligatoriskt till?

Glutenfria “Chocolate chip cookies”

Portioner: 10
Förberedning: 10 min
Lagning: 10 min
Total Tid: 20 min

Ingredienser

  • 6 dl mandelmjöl
0,25 tskbakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 10 msk smält smör
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 dl honung eller agavesirap eller brunt socker
  • 2 dl mörka chokladbitar

Tillagning

1. Blanda alla ingredienser i en stor skål.

2. Forma små bollar av kakdegen och pressa ut till små platta kakor på bakplåtpapper

3. Baka i ugnen i 175 grader i ca 7-10 minuter. Låt svalna och servera!

Du Kanske Också Gillar: