Frukost

Av Sofie Lundberg | 2 April, 2013


En av de mest intressanta frukostkombinationerna jag ätit var på ett deli i New York som serverade en ”breakfast burrito” – en tortillawrap innehållandes ägg, potatis, bacon och ost. Förvånansvärt gott och lite mer intressant än den sedvanliga skålen med flingor. Till skillnad från i Sverige är frukostburritos vanligt på andra sidan Atlanten och finns att få i en mängd variationer.

Den här är en kryddigare variant, med en blandning av smaker från Mexico och USA. Smakrik, lite het och otroligt god. En perfekt start på dagen.

Frukostburrito

Portioner: 8

Ingredienser

  • 8 st tortillabröd, uppvärmda
  • 8 ägg
  • 1 stor potatis, skuren i bitar
  • 2 st chorizokorvar, utan ”casing” och delade i bitar
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tomater, hackade
  • 2 dl riven isbergssallad
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 dl grädde
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk riven ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk koriander, hackad
  • 2 chilifrukter, hackade
  • 2 msk crème fraîche.
  • salt
  • peppar

Tillagning

1. Värm 2 matskedar av olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i lök, vitlök, potatis, chorizo, paprikapulver och chilipulver. Stek tills potatisen är gyllenbrun, i ca 6-7 minuter. Lägg i en bunke och täck med folie.

2. Blanda tomater och isbergssallad med den rivna osten i en stor bunke. Ställt åt sidan.

3. Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Värm upp den resterande olivoljan i stekpannan. Lägg i äggblandningen och tillaga medan du rör om med en träslev i ca 2 minuter. Äggröran ska vara fast men krämig.

4. Lägg ungefär 2 msk av äggröran i varje tortilla och toppa med lika mycket potatisröra. Lägg på isbergssallad och tomat tillsammans med den hackade koriandern och jalapeños. Vik över den nedre och övre delen av tortillan över röran. Rulla sedan upp sidorna så att det blir en avlång rulle. Servera med en klick crème fraîche.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar: