Drinkar

Av Assefa | 18 September, 2015

I helgen är det dags att prova på en gammal svensk tradition – snaps.

Mitt recept på citrussnaps baseras på vinterfrukter som ger en läcker hemlagad snaps. Efter att blandningen har fått stå i 1-2 veckor kan man göra en god cocktail genom att blanda citrussnaps med sodavatten eller enkelt servera citrussnaps med is och klyftor av valfri frukt. Under den tiden som citrussnaps står och drar brukar jag ställa den på mitt matsalsbord som en vacker prydnad.

Photo: Paul Brissman

Snaps med smak av citrusfrukter

Lagning: 5 min
Total Tid: 1-2 veckor

Ingredienser

  • 2,5 cm bit skalad ingefära
  • 4 msk socker
  • 2 st limeblad
  • 2 lime – skurna i sex klyftor var
  • 1 rosa grapefrukt – tunt skuren
  • 1 apelsin – tunt skuren
  • 1 citron – tunt skuren
  • 2 st kumquats – delade i hälften
  • 2 st mandariner – skalade och delade i klyftor
  • 1,9 liter vodka (helst potatisbaserad)

Tillagning

1. Fyll en liten kastrull med 1,2 dl vatten och lägg i ingefära, socker och limeblad. Koka upp och flytta sedan kastrullen från plattan och låt svalna.
2. Lägg lime, grapefrukt, apelsin, citron, kumquats och mandariner i en 3-liters glasburk. Tillsätt därefter ingefära- och sockerblandningen samt vodka.
3. Sätt på ett lock på glasburken och låt vodkablandningen stå i rumstemperatur i cirka 1-2 veckor.
4. Sila sedan vodkablandningen och häll upp i små flaskor.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar: