Dessert

Av Ashley Beck | 14 March, 2013

Photo: anshu_si

Skapade som en avbild av de exklusiva tryfflar man hittar i jorden i franska Perigord, är dessa kakaopudrade chokladskatter – om än oliksmakande – lika prisade världen över. Det finns tre typer av dessa internationellt erkända favoriter: de schweiziska, de europeiska och de amerikanska – alla med sina egna speciella karaktärsdrag och tillagningstekniker.

Här använder vi en metod mer lik den schweiziska; ett enkel och snabbt tillagningssätt som gör att du kan njuta av dina chokladtryfflar efter bara några timmar. Dessutom har vi i receptet lagt till Marcus goda te Ambessa Earl of Harlem med citrus-, bergamott- och blomaromer som ytterligare förhöjer den goda smaken av rik choklad.

Ingredienser
  • 225 gram mörk choklad av bra kvalitet
  • 0,5 deciliter grädde
  • 1 tepåse Ambessa Earl of Harlem (eller annan tesort efter smak)
  • 1 vaniljstång (eller 1 tesked vaniljpulver)
  • Skal från en halv apelsin
  • Kakao till att pudra tryfflarna med

Tillagning

1. Värm grädden tillsammans med tepåsen tills det börjar sjuda. Ta av från plattan och ta ut tepåsen. Halvera vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Tillsätt fröna i grädden (alt. tillsätt vaniljpulvret) 


2. Medan grädden värms, hacka chokladen grovt och lägg i en värmetålig bunke. 


3. Häll den varma grädden över chokladen och låt det ligga till sig i 1-3 minuter. 


4. Blanda ihop choklad och grädde tills det blir en len och slät smet. Täck över och låt stå i kylskåp över natten, eller i minst 4 timmar. 


5. Lägg kakao i en skål. Skopa upp chokladsmeten med en tesked och rulla till kulor, ca 2-3 cm i diameter. Doppa tryfflarna i kakaon och förvara sedan i kylen tills servering.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar: