Dessert

Av Allana Mortell | 18 April, 2013

Den här blåbärscheesecaken är en av de godaste jag har ätit på länge. Gjord på färsk ricotta får den en härligt krämig fyllig och kexen bidrar med en frasig botten. Citronsaft och honung gör kakan söt och de färska blåbären är toppen över i:et.

Blåbärscheesecake

Portioner: 10
Förberedning: 30 min
Lagning: 2-24 timmar
Total Tid: 2 tim 30 min (beror på frystid)

Ingredienser

  • 8 digestivekex
  • 3 msk smält smör
  • 2 msk brunt socker
  • 1 paket färskost
  • 2 dl ricotta
  • 2 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 5 dl färska blåbär

Tillagning

1. Börja med att göra botten. Blanda krossade digestivekex, smält smör och socker i en matberedare. Pressa ut blandningen i en rund bakform så att botten blir ungefär 0,5 cm tjock. Lägg i kylen.

2. Vispa ihop färskost, ricotta, honung och citronjuice med lite salt.

3. Ta ut botten ur kylen. Använd en smörkniv och sprid ut ostblandningen över kexen försiktigt. Täck kakan med blåbär och låt kylas i frysen i minst 2 timmar tills kakan är stel (kakan kan även stå i kylen över natten)

Mer om: ,

Du Kanske Också Gillar: