Drinkar

Av Emma Laperruque | 3 May, 2013

Foto: a_beyer

Traditionellt är Bellinis gjorda på champagne och mosade persikor, men idag blandar man gärna denna drink av mousserande vin och alla möjliga sorters frukter. Oavsett vad är en Bellini en ljus, uppfriskande cocktail som passar perfekt som fördrink en varm vårkväll. Här blandas sötman från päronen med den skarpa smaken av ingefära och skapar en nära beroendeframkallande twist på denna alltmer populära dryck. En liten skvätt vodka höjer smakupplevelsen ytterligare.

 

Bellini på päron och ingefära

Portioner: 6

Ingredienser

Sirap på ingefära
  • 10 cm färsk ingefära, hackad
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl vatten
Bellini
  • 1 dl ingefärasirap
  • 2 stora päron, mosade och kylda
  • 2 dl SKYY vodka
  • 1 flaska champagne eller mousserande vin

Tillagning

1. Blanda ingefära, socker och vatten tillsammans i en kastrull. Koka upp och rör då och då, tills sockret har löst sig. Täck över och låt vila en halvtimme. Sila och sätt i kylskåp tills den ska användas.

2. Blanda ingefärasirap och mosad päron. Sätt denna blandningen i kylskåpet tills det är dags att blanda drinkarna.

3. I varje glas: lägg i en sked av päron- och ingefäreblandningen, sedan 3 cl vodka. Fyll med champagne och upprepa vid behov.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar: