SåsVegetariskt

Av Food Republic | 11 January, 2013

Foto: Lindsay Hunt

Att göra din egen tomatsås är typ chockerande enkelt och väl värt mödan. Det låter mer imponerande och det smakar bättre. Här är vår bästa grundläggande tomatsås recept, vilket är passar bra till en pasta eller pizza rätt. Och när du har bemästrat detta kan du göra din egen genom att lägga till lite brynt kött, en skvätt rött vin eller chili flingor för kryddighet.

Bästa Tomatsås Recept

Portioner: 1 Liter

Ingredienser

  • 3 msk olivolja, plus 1-2 matskedar för att avsluta
  • 1/2 stor lök, tärnad
  • 5 vitlöksklyftor, hackad
  • 2 st 800 gr burkar tomater, San Marzano
  • 1msk torkad oregano

Tillagning

Tillsätt 3 msk olivolja i en stor kastrull, på medelhög värme. Lägg löken och stek tills genomskinliga.
Tillsätt hackad vitlök och stek under omröring i ca 2 minuter.
Krossa hela skalade tomater för hand och lägg dem med saften i kastrullen.
Tillsätt oregano och låt sjuda på låg värme. Tillaga under omrörning i 30 till 45 minuter.
Krydda med salt och peppar och lägg 1-2 matskedar olivolja för att avsluta såsen.

* San Marzano tomater är kända för sin intensiva sötma och koncentrerad smak. De flesta större livsmedelsbutiker bär dessa i burk.

** Om dina tomater verkar bittra, lägg socker till såsen under tiden den kokar. Du kan också lägga till hackade morötter och lök vilket kommer att minska syrligheten i såsen.

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar: