Dessert

Av Sofie Lundberg | 4 April, 2013

Foto: Sofie Lundberg

Banan, choklad, nötter och hallon i en och samma kaka låter nästan för bra för att vara sant. Men den här kakan är inte bara fantastiskt god, utan busenkel att göra. Perfekt till en kopp kaffe en lördagseftermiddag eller som efterrätt när du har vänner på middag. Den kommer uppskattas av alla, utan tvekan.

  • 175 g smör
  • 175 g socker (hälften muscavado, hälften råsocker)
  • 75 g nötter av valfri sort
  • 2 ekologiska ägg
  • 175 g mjöl
  • 2 mogna bananer
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g mörk choklad
  • 100 g hallon

Tillagning

1. Sätt ugnen på 170 grader. Täck en avlång kakform i bakplåtspapper.

2. Vispa smör och socker tills det får en ljus kaffefärg. Detta fungerar bäst med en stavmixer eller i en matberedare.

3. Rosta nötterna och gnid dem därefter i en kökshandduk för att få bort eventuella skal. Finhacka.

4. Lägg långsamt i äggen i smör- och sockerblandningen. Lägg sedan i nötterna tillsammans med mjölet. Blanda väl.

5. Skala bananerna och skär dem i små bitar. Hacka chokladen. Vik försiktigt in in vaniljsocker, hallon, bananbitar och chokladbitar i smeten. Var noga med att inte blanda för mycket.

6. Lägg smeten i den förberedda kakformen. Baka i ugnen mellan i ca 60-70 minuter. Täck kakan med folie den sista stunden om den blir för mörk. Låt svalna och servera.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar: