Dessert

Av Madeleine Ignon | 26 April, 2013

Här i Sverige älskar vi våra popcorn. På bio eller till fredagsmyset – oavsett när man äter det är det ett snacks som både smakar gott och som man enkelt kan laga hemma i en kastrull om man inte vill köpa micro-varianten.

I andra länder har man tagit steget lite längre när det gäller smaksättning av popcorn. I USA finns det popcorn i alla möjliga smaker, från bacon och ost till kola och choklad. Och ibland kan det vara spännande att byta ut det sedvanliga saltet mot någonting annat för en helt ny smakupplevelse.

I det här receptet gör vi gammaldags ”Brown Sugar Kettle Corn” – popcorn med brunt socker. Det smakar precis som det kan göra på en marknad i en liten lugn stad i USA, där man köper popcorn i en strut från en vagn. Prova att göra det hemma nästa gång ni fredagsmyser, ni kommer förvånas av hur gott det är!

 

Ingredienser
  • 1 dl majskorn
  • 0,5 dl brunt socker
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk salt.

Tillagning

1. Låt oljan bli varm i botten på en stor kastrull och lägg däefter i socker och majskorn tillsammans. Rör om väl så att majsen blir helt täckt av oljan och sockret. 2. Täck över kastrullen och väntat tills de första kornen börjar poppa. Ta tag i kastrullens handtag och skaka den försiktigt fram och tillbaka över plattan i en cirkulär rörelse så att sockret inte bränner sig. Gör detta då och då. 


3. Så fort det har slutat poppa nästan helt, stäng av plattan och låt pocornen vila en stund. Häll över dem i en skål och salta efter smak.

Mer om: ,

Du Kanske Också Gillar: