FrukostVegetariskt

Av Lisa McLaughlin | 9 February, 2013

Foto: Lisa McLaughlin
En säsongsbetonad brunch

Det finns fortfarande ett fåtal helger kvar innan sparris säsongen är över, så detta är en perfekt tid att prova denna enkla rostade sparris och äggröra med ost recept. Rostning av sparrisen ger en djupare smak och intensifierar dess naturliga affinitet med ägg.

Äggröra Med Rostad Sparris Recept

Portioner: 2 portioner
Förberedning: 10 min
Lagning: 30 min
Total Tid: 40 min

Ingredienser

  • 480gr , sparris
  • olivolja
  • 6 ägg
  • 0,6dl färsk riven parmesanost
  • 1 msk smör

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader C.
Skär av de hårda ändarna av sparrisen. Om stjälkarna är särskilt tjocka eller stora kan du skala dem med en potatisskalare.
Skär sparris stjälkar i 1 cm stora bitar.
Placera sparrisen på en bakplåt.
Ringla med olivolja och rör om sparrisen så att varje bit är täckt med olivolja. Strö på generöst med salt och peppar.
Rosta sparrisen i 20 minuter, tills de är mjuka men ändå knapriga.
När sparrisen är färdig rostade, vispa äggen i en skål med parmesanost och salt och peppar, efter smak.
Smält halva smöret i en stor stekpanna.
Häll äggen i det smälta smöret och strö sparris bitar ovanpå.
Stek äggen på den lägsta värmen under ständig omrörning med en träslev, till önskad färdighet.
Ta bort från värmen, tillsätt resten av smöret, och rör om tills den smält.

Mer om: , , ,

Du Kanske Också Gillar: