FrukostVegetariskt

Av Jess Kapadia | 2 March, 2013

Jag har alltid undrat varför folk beställer mat som de kan själva laga hemma när de är ute och äter brunch på restaurang. Jag skannar igenom menyn efter något jag aldrig skulle kunna göra i mitt kök, som också är mitt vardagsrum, sovrum och korridor och njuter av otillgänglighet i det hela.

Bemästra denna enkla broccoli-cheddar ägg röran. Detta recept använder upptinade och väl dränerade frysta broccolin, för att spara lite tid. Du kan njuta av äggröran serverad över lamm, potatis och pyttipanna.

Foto: jeffreyw på Flickr
Vad kom först, broccoli eller cheddar?

 

Äggröra Med Broccoli Och Cheddar Ost Recept

Portioner: 2 portioner
Förberedning: 5 min
Lagning: 5 min
Total Tid: 10 min

Ingredienser

  • 2,4dl fryst broccoli, tinade och avrunna
  • 2 msk smör
  • 4 stora ägg, vispade med 2 msk
  • 1,2dl cheddar ost, riven

Tillagning

Använd en ren diskhandduk eller några pappershanddukar, vrida eventuell kvarvarande vatten ur den avrunna broccolin. Det bör vara så torra som möjligt.
Smält smöret i en stor teflonpanna på medelhög till låg värme.
Fräs broccoli i 2-3 minuter eller tills det värmts igenom, häll sedan ägg i pannan och rör om enligt vår behändiga, idiotsäker metod.
En minut innan äggen är klara, rör i cheddarost och låt smälta.
Servera direkt ur pannan med toast. Äggen ska vara redo när de kommer till bordet.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar: